Hem » TUF10, UFC

TUF10:12 – Att knyta ihop en säck

3 december 2009 kl.21:54 av Elias Messias | 5 kommentarer

I början av hösten fick vi en stor säck bestående av tolv paket – av tolv avsnitt av The Ultimate Fighter. Tomten lovade att det skulle vara den mest värdefulla säck han någonsin kommit med och vi tog honom på orden.

I det första paketet fick vi femton stora killar i varierad form, stöpta i olika formar. Och en joker. Vi fick även Piff & Puff som var i luven på varandra redan innan kamerorna slagits igång och ur detta sammantagna intryck fick vi ganska höga förväntningar inför vad som komma skulle. Vi ville se vilka av dessa bjässar som verkligen dög till något, vi ville se om denna joker var mer än bara en hype och vi ville se om Piff & Puff skulle ryka ihop ordentligt.

Man ska inte vara otacksam, men de följande paketen var till allmänhetens besvikelse. Killarna var inte mycket mer än stora och starka, jokern åkte på stryk ganska snabbt och spänningen mellan antagonisterna kändes inte tillräckligt intensiv för att man skulle känna sig engagerad. Överlag kändes det som att Tomten slängt ihop en säck med skräp inslaget i gyllene omslagspapper.

Mot slutet började det dock arta sig en aning. Den största av dessa killar fick visa färg först sent och han visade en minst sagt mörk färg. Marcus ”The Darkness” Jones imponerade och för undertecknad kändes han som en intressant kandidat till finalen. Utan att bli träffad kunde kan omfamna sina motståndare, ta ner dem på backen för att där avsluta dem ganska snabbt. Precis så inleddes även hans sista fight i huset – han omfamnade Schaub och tog ner honom på backen. Han lyckades ganska snabbt komma till en bra position och en stund såg fighten ut att bli kortvarig. Schaub låg under denne jätte och sprattlade som en gädda i en båt, men till min förvåning lyckades gäddan ta sig ur båten och tillbaka till sin naturliga miljö där det skulle visa sig att hans motståndare egentligen inte hade mycket att säga till om. Efter ett hårt slag i ansiktet föll mörkret och när mörkret väl fallit var det svart, inte minst för Rampage som i och med detta blev överkörd av sin överman. Schaub till final och där möter han:

Nelson, som inte alls imponerade på Dana när han utklassade Kimbo, men som när han nu besegrade McSweeney på precis samma sätt, imponerade stort på Dana.  McSweeney såg ett tag ut att ha matchen i sin hand. Han cirkulerade in och ut och fick in några hyfsade slag i Nelsons ansikte, men denna lilla framgång blev nog också hans stora fall då han blev övermodig och började sticka ut hakan och flina, likt Rashad i säsong 2, varpå Nelson passade på med att ta ned honom och avsluta hans chanser att nå sin dröm.

Om man nu ska börja knyta ihop säcken så är väl de bestående intrycken från denna säsong inte särskilt många. Antiklimax är ett begrepp som svävat över denna säsong och jag tycker att det landade här i de två sista avsnitten. Två enligt mig färglösa killar möts i finalen där de kommer överskuggas av de övriga fighterna på kortet. Några av dessa femton killar visade sig vara lite intressanta och jokern, som aldrig fick hoppa in som ersättare under säsongen, trots många cliffhangers som halvlovade detta, kommer nu att dra väldigt många tittare i finalen där han möter den länge frånvarande Huston Alexander. Stämningen mellan Piff & Puff – mellan Rashad och Rampage har säsongen igenom legat på en jämn och irriterande nivå och jag vet inte om det hade varit mycket mer intressant även om man visste att de skulle mötas i oktagonen.

Med en ljuvlig och inkonsekvent blandning av liknelser tackar jag för mig och önskar er en trevlig Jul! – så möts vi igen bland kommentarerna.

5 kommentarer »

 • julle skrev:
  3 december 2009 kl. 22:36

  Lite för mycket klockrena beskrivelser från din sida i denna text tycker jag.. men jag håller med på dina punkter!

 • pirreus skrev:
  4 december 2009 kl. 01:23

  Det var otroligt kul att den kaxiga britten åkte ut på att vara just en kaxig britt. För övrigt ska man inte lite på en tomte som är flintskallig och utan skägg :)

 • Lasha skrev:
  4 december 2009 kl. 02:16

  Asså när Besten Jones mountade Schaub trodde jag fan lätt att matchen va över, men, men han var grymt aktiv från botten. å helt sjukt pigg när de va uppe på benen igen. Till o me efter knät från Jones. Fan jag e sjukt imponerad.
  Schaub kommer bli ett grymt tillskott i HW disvisonen (Marcus ”Big baby” me för den deln oxå)
  Nu gäller de bara att schaub knockar fetknoppen som bara vill ligga å gnida ölmage mot ansikte i tre ronder.
  Btw, rätt tråkigt fightcard… men Houston Alexander vs. Kimbo slice, fy fan va vilken sluggfest de kommer bli. den kommer ju bar kunna sluta me en sjuk knock .

 • Björn skrev:
  4 december 2009 kl. 09:30

  Marcus Jones har ingen haka och halvkass standup = så fort han möter en brottare kommer han få pisk. Fast jag hoppas det går bra för honom, han är en skön karaktär.

 • acke skrev:
  4 december 2009 kl. 15:34

  Roy Nelson har ju tränat själv hemma i huset, kanske blir lite slött då.. :)

Lämna kommentar!

Följ kommentarerna via RSS.

* Obligatoriska fält

MMABloggen har stöd för Gravatars. För att skaffa din egna Gravatar, registrera dig på http://www.gravatar.com.