Hem » TUF10, UFC

TUF10:3 – Kimbo Slice vs Roy Nelson

1 oktober 2009 kl.22:28 av Elias Messias | Inga kommentarer

Sällan har väl ett avsnitt av TUF haft så höga förväntningar som detta, det senaste avsnittet, då vi äntligen skulle få se huruvida Youtubestjärnan Kimbo Slice hade något i UFC att göra över huvud taget. Avsnittet inleddes med att man fick se den djupa sidan hos Kimbo – hur han beskriver att det inte är ”the enemy” han ska slåss mot, utan ”the inner me”. Inledningsvis tänkte jag att det kändes lite småkrystat, men efterhand fann jag mig själv tycka att han faktiskt verkar vara en ganska ödmjuk och rolig kille – det känns faktiskt som att han är där, inte för att visa för Dana White och för världen att han verkligen är världens bästa fighter, utan att han är där för att lära sig bli en bra MMA-fighter.

Någon som däremot är där för att visa upp sina enastående färdigheter är den föga smärta Roy ”Big Country” Nelson, som är lika övertygad om sin egen förträfflighet som Gene Simmons. Visst visade han upp ett något imponerande ground game, men jag blev inte hänförd av hans bländande teknik och jag kunde för allt i världen inte finna någon anledning att hålla på honom, i synnerhet inte i fighten mot Kimbo.

Var det någon av er läsare som satt och höll på Big Country i denna fight? Var det någon som tänkte: ”Ja! Nu fick han ner den där Kimbo igen! Vad skönt! Vad skönt att han får ligga och kväva honom med sin mage!” Så tänkte i alla fall inte jag.

Självklart kan jag förstå varför Dana är intresserad av Kimbo. Han är inte bara en välkänd youtube-karaktär – han är en riktig karaktär. Han har en intressant stil och han är en intressant karaktär. Nelson däremot, som är en meriterad och rutinerad fighter, är lika intressant som morsan när hon ringer och berättar vad hon gjort under veckan.

Nåväl. Jag har konstaterat att jag tycker om Kimbo och att Nelson vann rättvist. Jag kan även konstatera att Rampage och Rashad blir alldeles för barnsliga för att vara underhållande när de diskuterar. Det är pinsamt. Dock kan jag inte med gott samvete konstatera att årets säsong blev räddad av kvällens avsnitt. Det var inget riktigt antiklimax, men det beror nog på att jag personligen inte haft så stora förväntningar och jag misstänker att många av er känner likadant.

Sällan har väl en säsong av TUF varit i lika stort behov av substans som denna, den tionde säsongen. Trots att de försökte locka med en eventuell comeback för Kimbo, kunde jag inte finna mig själv längta till nästa Torsdag och jag såg i en intervju med Dana att säsong 11 ligger på ritbordet. Frågan är då i vilken riktning de kommer att gå och i vilken riktning de bör gå. Ska de fortsätta ta in diverse atleter som ska prova på MMA eller ska de återgå till att värva de mest begåvade killarna? Mitt förslag är att de gör säsong 5 på nytt – att de tar in killar som fått en chans, men som av olika anledningar inte gjort succé i UFC.

Lämna kommentar!

Följ kommentarerna via RSS.

* Obligatoriska fält

MMABloggen har stöd för Gravatars. För att skaffa din egna Gravatar, registrera dig på http://www.gravatar.com.