Hem » TUF10, UFC

TUF10:5 – Är det bara jag?

15 oktober 2009 kl.22:28 av Elias Messias | Inga kommentarer

Av någon anledning kändes detta avsnitt något mer underhållande än tidigare avsnitt. Egentligen hände det inget spännande, men jag tror att förklaringen kan ligga i att jag börjat uppskatta Rashad mer och mer och börjat ogilla Rampage mer och mer. Rampage är rolig, men han är samtidigt urtypen för den socialt accepterade mobbaren, som utan skam kan utnyttja sin status och trakassera andra människor utan att någon reflekterar över det. Han beter sig illa både som coach och som medmänniska och därför var det ganska tillfredsställande att se Rashad sätta dit honom, då han skällde ut honom för att inte ställa upp för sina fighters efter deras förluster. Jag tror att Rampage tog åt sig och insåg att han har fel, för annars tror jag att han hade varit betydligt mer uppkäftig mot Rashad vid denna konfrontation.

För första gången denna säsong fick vi se en liten tillstymmelse till konflikt i killarnas ”vardagsliv” då en halvblyg stackare blev anklagad för att ha runkat i duschen. Den anklagade bedyrade sin oskuld, medan den anklagande passade på att se upplysa alla i huset om det inträffade. Givetvis är det inget abnormalt beteende, men genom att förstora en situation av detta slag, befäster man den runkande som just: ”han som runkar mycket”. Om man redan har hög status i gruppen kan man vrida detta till något positivt, men om man, som vår runkare nu har, en låg status i gruppen, bidrar det endast till att isolera honom ytterligare. Det är denna typ av utfrysning som Rampage är så bra på och som han kommer undan med. Nu hade han ingen stor del i denna situation, men han uttryckte ingen förståelse för hur någon kan uppleva dessa anklagelser som obekväma.

Jag börjar nu i skrivande stund inse att kvällens avsnitt inte var speciellt underhållande, då jag finner mig själv förstora en förhållande betydelselös händelse. Kanske är det så att jag börjar drivas till vansinne av denna säsongs meningslöshet, men jag tänker inte ge upp – Kimbo finns fortfarande kvar och även om jag inte vågar hoppas på att han får slåss igen redan nästa avsnitt, så får hans närvaro mig att bibehålla intresset.

Återigen lyckades Rashad välja en bra fight. Han valde den unge och oerfarne Justin Wren att gå upp emot den betydligt mer erfarne Wes Sims. Vid intervjuerna såg Wren ut som en nyvaken amish-pojke medan Sims visade tydliga tecken på en mental obalans, men väl inne i buren var det Sims som såg tam och tafatt ut, medan Wren visade prov på en animalisk instinkt och en imponerande effektivitet. Efter en kort kamp mot buren lyckades han bryta ner Sims på golvet, där han snabbt passerade gard och avslutade honom med en tajt triangle choke.

Sims, som före matchen framstod som antagonisten ur en dålig film, blev överraskad och överrumplad av den hungrige underdogen Justin. Både han själv, Rampage och Team Rampage blev förvånade och förtvivlade över denna oväntade och olyckliga utgång, medan Rashad och hans team verkade veta vad de sysslade med. Kanske finns det något att läsa ut av detta? Det är svårt att säga i vilken utsträckning det är lagandan och i vilken utsträckning det är den individuella fightern avgör en fight, men troligt är det väl att man kan prestera betydligt bättre med en coach och ett team bakom sig.

I övrigt utgjordes kvällens avsnitt främst av att Matt Mitrione gnällde över sin ömmande axel och även fast produktionsteamet säkert klippt ihop avsnittet till hans nackdel så visar han tydliga tecken på att vara en sån där kille som letar ursäkter och känner efter huruvida han verkligen är 100% frisk eller inte. Rashad och hans kollegor verkar genomskåda hans charad och jag hoppas innerligt att han blir slagen i ansiktet snart. Återigen vet jag inte huruvida det är min egen tristess eller om det är tack vare/ på grund av kvällens avsnitt som jag inspirerats till att vara så här utförlig. Är det någon mer än jag som började se en strimma hopp i kvällens avsnitt eller är det helt enkelt så att jag börjar bli galen?

Lämna kommentar!

Följ kommentarerna via RSS.

* Obligatoriska fält

MMABloggen har stöd för Gravatars. För att skaffa din egna Gravatar, registrera dig på http://www.gravatar.com.