Hem » Reportage

Turné? Premiär?

3 september 2008 kl.23:59 av Alexander Öhrstrand | Inga kommentarer

Kära läsare.

Då var det då dags för det första inlägget på den så kallade MMA-touren som jag ska försöka mig på. Som ni kanske kommer ihåg så postades ett inlägg för en tid sedan om att en skådespelare vid namn Alexander skulle turnera land och rike runt med en teaterpjäs och på sin fritid besöka lokala MMA-klubbar i de orter där han spelade. Jag inser att denna information kan ha trängts undan av senaste tidens chock i MMA-världen, Couture återvänder till UFC och som första match möter han Hulken, som målat sig vit för att undgå dopingkontrollen.

Aaannyyway…Nu har vi haft premiär på våran pjäs, och det hade vi (med stor framgång) i Ronneby. Efter föreställningen letade jag runt i världsmetropolen Ronneby, efter kampsportsklubbar. Jag blev dock föga förvånad när det visade sig att det inte fanns en lokal MMA-klubb, men det är också ett delsyfte med denna MMA-turné, att ta reda på hur stort MMA egentligen är i Sverige. I Ronneby är det dock inte så stort.

I brist på MMA letade jag efter sporter som ingår i MMA och hittade snabbt en boxningsklubb och en Juijutsu-kai klubb. Juijutsun lät mer intressant och jag ringde snabbt upp den lokala kontaktpersonen Sofie Henningsson. Mikael Olsson svarade och sa att Sofie inte var hemma, men eftersom han också var en av huvudtränarna så kunde jag prata med honom. Mikael var en riktigt trevlig kille, som förklarade att jag var jättevälkommen till klubben och bjöd in mig till ett pass. Tyvärr var det så att de inte hade träning på onsdagar och han erbjöd mig komma på torsdagspasset. Ytterligare ett tyvärr var att vi åker vidare på turnén på torsdag morron, så tyvärr blev det inte av på grund av de olyckliga omständigheterna. Vi pratade dock vidare lite och det visar sig att Mikael är intresserad av MMA. Han brukar se UFC galorna, och han och de andra mer avancerade på klubben brukar youtuba olika submissiontekniker och om de hittar nått nytt så provar dom. Vi pratade lite om hur han såg på Juijutsun roll i MMA, och han svar var i princip att i Juijutsu-kai så tränar man mycket tekniker för att ta sig upp till stående, då man anser att det är en ofördelaktig position att ligga på marken i rent självförsvars syfte, vilket var deras huvudsyfte. Och att dessa tekniker kanske kunde vara användbara för strikers som inte har superbra groundgame.

Innan vi sa hejdå önskade han mig lycka till och tipsade mig om lokala Judoklubben i Ronneby. Sagt och gjort så marscherade jag ner till Judoklubben med träningskläder i högsta hugg. Klockan 20 började vuxenpasset, så jag var där tio i och han se slutet på 10-13 års passet. Det första som mötte mig var föräldrar som snackade i mobiltelefon, ett par andra vuxna skämtade högljutt och småsyskonen till judoutövarna stimmade och ståjade omkring. Inte direkt det man förväntar sig i en Dojo. När 10-13 åringarnas pass var över så presenterade jag mig för tränaren, förklarade mitt syfte med ett leende och undrade ifall jag fick vara med och träna på vuxenpasset. Jag fick ett nej. Jag drog på charmoffensiven, namedroppade Mikael Olssons namn och sa att jag hade tränat Judo som barn. Jag fick ett nej. Jag frågade lite om han visste nått om MMA, det hade han aldrig hört talas om. Han var ändå inte otrevlig, men jag tyckte ändå det var lite tråkig stil att avvisa någon som bara är i stan över dagen och väljer att träna Judo framför att se på idol på TV4. Till sist frågade jag om han ville visa mig ett kast innan de andra kom, så jag åtminstånde hade nått att blogga om, kan ni gissa vad jag fick för svar…Nej.

Så för att summera. Om ni kommer till Ronneby så besök Juijustu klubben, om ni vill träna judo och redan har fyllt 13 – börja träna Juijutsu.

Imorron Olofström, där jag hoppas på bättre jaktlycka.

Tack för att ni läste.

Mvh//Alexander

Länkar
www.ronnebyjjk.com
www.kallingejudo.se

Lämna kommentar!

Följ kommentarerna via RSS.

* Obligatoriska fält

MMABloggen har stöd för Gravatars. För att skaffa din egna Gravatar, registrera dig på http://www.gravatar.com.