Hem » UFC, UFC 112

Två titelmatcher ryktas för Abu Dhabi

7 januari 2010 kl.09:41 av Joakim Borgudd | 11 kommentarer

UFC 112 går den 10 april i Förenade Arabemiraten, närmare bestämt i huvudstaden Abu Dhabi och blir första gången organisationen besöker landet. Det har tidigare ryktats om en match mellan Matt Hughes och Renzo Gracie och den verkar bli av, men de kan nog glömma positionen som huvudmatch. Istället ryktas det nu om titelmatcher mellan Anderson Silva och Vitor Belfort samt BJ Penn mot den som då är förste utmanare. Silva skulle ha mött Belfort på UFC 108 men har under hösten genomgått en operation i armbågen som tagit tid att läka.

Senast gick Silva match mot Forrest Griffin i lätt tungvikt men han har inte försvarat sitt bälte sedan matchen mot Thales Leites i april förra året. Uppgifterna om matchen på UFC 112 kommer från Tatame och det är tränaren för Emirates Team i Abu Dhabi som uppgett att båda två bokat träning i hans gym dagarna före galan. Uppgifterna är alltså långt ifrån säkra, men en match i april är vad som spekulerats i tidigare och då finns det bara UFC 112 att välja på.

Lättviktsmästaren Penn har själv uttalat sig om sin nästa match och säger följande.

”Vi pratade med Dana White. Vi ville vara med på kortet den 27 mars (UFC 111). Men kortet hade redan två titelmatcher så det verkar som att det blir 10 april i Abu Dhabi. Inget är påskrivet men preliminärt blir det då. Vi får se hur det går men jag hoppas det går vägen.”

Penn vann senast övertygande mot Diego Sanchez på UFC 107 och har i  nuläget ingen självklar utmanare. De flesta tror dock att det blir någon av Gray Maynard och Frankie Edgar. En övertygande vinst från Maynard på UFN 20 mot Nate Diaz borde  resultatmässigt ge honom chansen särskilt då han besegrat Edgar tidigare, men man vet aldrig med UFC.

Det ser ut att kunna bli en riktigt högklassig gala i Abu Dhabi, särskilt om man jämför med galorna som hållits i England och Tyskland. Två titelmatcher i en engelsk gala får vi nog inte se på ett tag, men så kan nog Abu Dhabi också erbjuda en hel del intressanta investerare. För svensk del har också Alexander Gustafsson uppgett att en ny match kan bli i april, hamnar han också på UFC 112 börjar det bli en gala man nästan vill vara på plats för.

11 kommentarer »

 • Yonsson skrev:
  7 januari 2010 kl. 09:52

  Dom borde även trycka in Maya eller någon mer markspecialist på kortet eftersom det är i just aabu Dabi.

 • Janne skrev:
  7 januari 2010 kl. 10:05

  Någon som vet vart man kan få uppdateringar om Vitor Belfort? Ovanligt tyst om honom på alla MMA-sidor?

 • Patrick Jenkinson skrev:
  7 januari 2010 kl. 10:53

  @Janne

  Han skriver regelbundet på sin twitter men mycket av det är på portugisiska dock.

 • NS skrev:
  7 januari 2010 kl. 11:36

  Är det någon som har koll som skulle kunna droppa några fler datum för framtida galor? Jag har letat men inte hittat. 10 april i Abu Dhabi säger ni… De kommer väl tillbaka till UK efter det, vilket datum blir det då? Och vilken GALA blir det? Snackar vi UFC 113? Och var? London?

  Är ju lite ressugen… :)

 • skurtbert skrev:
  7 januari 2010 kl. 12:36

  Ser ut som att UFC äntligen kan sätta ihop lite schyssta galor igen efter alla skador. Och det behöves om de ska visa vilken organisation som är störst bäst och vackrast.

 • lars skrev:
  7 januari 2010 kl. 16:16

  UFC,s sämsta kort är ju ändå bättre än de andras bästa. Framförallt med JÄMNARE matcher. Inte en stor stjärna som slaktar ngn avdankad gubbe

 • dinho skrev:
  7 januari 2010 kl. 19:03

  Längtar galet till ufc111 och 112

 • affe skrev:
  7 januari 2010 kl. 22:06

  Längtar mest till BJs match, fast man vet ju hur det kommer att gå vem det än blir han möter.

 • Joakim Borgudd skrev:
  7 januari 2010 kl. 22:10

  Mm, jag hoppas nog trots allt att det blir Maynard som får möta BJ, han är knappast rolig men han kan nog i alla fall hota mer än vad Edgar kan göra. Jag säger inte att han kommer att vinna, men hans brottning är kanske bland den bästa i divisionen. Edgar är ju också duktig men känns lite för liten tycker jag.

 • Morgall skrev:
  9 januari 2010 kl. 22:00

  Trots det så tror jag inte Maynard utgör något riktigt hot gentemot Bj Penn såvida inte matchen går till decision..Fördelarna är väl till Bj penns del som har finslipat sin boxning enormt, och hans BJJ är ju förstklassig. Maynards brottning är bättre, men på pappret.

 • Duse skrev:
  10 januari 2010 kl. 12:00

  Maddog till Abu Dhabi!!

Lämna kommentar!

Följ kommentarerna via RSS.

* Obligatoriska fält

MMABloggen har stöd för Gravatars. För att skaffa din egna Gravatar, registrera dig på http://www.gravatar.com.