Hem » UFC, UFC 107

UFC 107 – Resultat

13 december 2009 kl.06:49 av Joakim Borgudd | 30 kommentarer

Inatt gick UFC 107 från Memphis och bjöd på stor underhållning i så gott som alla matcherna. Gå vidare för att kolla resultatet och diskutera matcherna.

Stefan Struve vs Paul Buentello
Matchen börjar med att Struve tillbringar nästan hela den första ronden på Struves rygg utan att lyckas sätta något lås på sin motståndare. I den andra är det istället Buentello som börjar träffa stående mot en till synes slutkörd Struve som inte använder sin längd alls och han åker även på en nedslagning. Matchen går dock till den tredje ronden och där får Struve lite användning för sin räckvidd med låga sparkar och Buentello är för tröff för att forcera och domarna gav holländaren segern. Dock imponerar vare sig han eller Buentello direkt, konditionsträning nästa för båda två.

Kenny Florian vs Clay Guida
Guida är den som börjar bäst då Florian ser lite spänd ut men han lyckas inte utnyttja sin nedtagning. Efter det hittar Florian rätt och öppnar upp Guida rejält med en armbåge. I den andra hittar Florian rätt med sina slag och kan försvara Guidas försök till nedtagning. En högerkrok sänker Guida och Florian följer upp med slag men denne överlever mirakulöst men fastnar istället i en rear naked choke i momentet efteråt. Florian visar att han är bättre än vad han visade i matchen mot BJ Penn och Guida blöder ännu mer än vanligt.

Jon Fitch vs Mike Pierce
Fitch suger direkt in Pierce och går på nedtagning där han tillbringar en lång period på sin motståndares rygg. Pierce ger igen men kan inte hålla Fitch nere,  när de sen växlar slag ser man att Fitch långa räckvidd ger honom en del fördelar stående. I den andra fortsätter han att blanda stående och träffa en del del, dessutom sätta ett par nedtagningar men Pierce är duktig på att komma upp igen. Den tredje fortsätter på samma sätt men med bara sekunder kvar träffar Pierce hårt och jagar en avslutning mot en skakad Fitch men utan att kunna avsluta. Domslutet går solklart till Fitch som nu vunnit 11 av sina 12 matcher i UFC dock har de fem senaste kommit via domslut.

Frank Mir vs Cheick Kongo
Matchen börjar och den längre Kongo börjar cirkla men blir träffad av en överhandsvänster från Mir och går i golvet. Mir försöker att följa upp med fler slag men Kongo ställer sig upp bara för att fastna i en stenhård giljotin. Där verkar han inte göra mycket för att försvara strypet utan somnar i Mirs varma famn och en imponerande seger för Mir är ett faktum. Efter matchen börjar Mir självklart prata om ännu en match mot Brock Lesnar men först finns det nog några andra brottare han kan få möta.

Alan Belcher vs Wilson Gouveia
Här fick alltså Belcher sin vilja igenom och fick synas på huvudkortet som han pratat om inför. De båda svingar direkt stående och Belcher får äta en serie från Gouveia men ser inte ens skakad ut. Istället svarar han med att ge tillbaka när Gouveia är upptryckt mot buren och en upercut sänker brassen. Efter lite slag på marken är segern Belchers.

BJ Penn vs Diego Sanchez
De sätter igång och BJ ser avslappnad ut medan Diego som vanligt är mer spänd. Och efter bara sekunder golvar BJ honom och matar slag mot Sanchez som ligger på alla fyra, Herb Dean tänker bryta men mirakulöst nog överlever Sanchez och tar sig upp. I resten av ronden fortsätter BJ att träffa en avvaktande och märkbart chockad Sanchez men i slutsekunderna rusar Diego ännu en gång in i ett hårt slag från BJ men räddas av klockan. I den andra försöker Diego gång på gång ta ner BJ men kommer ingen vart mot mästarens balans. BJ fortsätter ronden lugn och metodiskt och boxar hem segern utan att skaka utmanaren lika mycket som i den första.

Med risk för att låta tjatig så är det samma sak i rond tre, Diego försöker ta ner BJ mot buren men kommer ingenvart och BJ fortsätter att metodiskt ta poäng med sin boxning och då och då explodera in en serie. Sanchez verkar oförmögen att ändra plan. Jag vet inte vad jag ska säga alltså, rond fyra är nästan identisk. BJ låter inte Diego ens komma när en nedtagning och fortsätter att ta hem boxningen. I den femte ronden vänder BJ ett par nedtagningar från Diego och straffar honom på väg upp. Han öppnar upp ett stort cut ovanför Sanchez öga som börjar blöda ymning och matchen stoppas. Penn försvarar sitt bälte och ser knappt trött ut.

Huvudkort
BJ Penn slog Diego Sanchez via TKO i rond 5
Frank Mir slog Cheick Kongo via submission i rond 1
Jon Fitch slog Mike Pierce via domslut
Kenny Florian slog Clay Guida via submission i rond 2
Stefan Struve slog Paul Buentello via domslut

Underkort
T.J. Grant slog Kevin Burns by TKO i rond 1
Damarques Johnson def. Edgar Garcia vis submission i rond 1
Rousimar Palhares slog Lucio Linhares via submission i rond 1
Johny Hendricks slog Ricardo Funchz via domslut
Matt Wiman slog Shane Nelson via domslut
Alan Belcher slog Wilson Gouveia via TKO i rond 1

30 kommentarer »

 • Ludde skrev:
  13 december 2009 kl. 07:24

  Bj penn head kick asså, fan va rå

 • Richard skrev:
  13 december 2009 kl. 07:37

  Ah skönt att Mir smiskade upp Kongo, nog för att Mir snackar mycket, men han är ju så som person och mer skönt kaxig än drygkaxig som många andra.Efter Kongos barnsliga upptåg vid invägning så var det riktigt skönt att se honom somna.
  Damarques triangel var fan inte att leka med, synd att Garcia blev lite ivrig där hade gärna sett ett den matchen gått längre.

 • CocaCola skrev:
  13 december 2009 kl. 10:34

  Annnd its alllll over!!!!! Frank Mir! Gött gubbar!! Rakt i nylle på alla tangentbordskrigare som hatar Mir!

 • Fred skrev:
  13 december 2009 kl. 10:41

  Kan tycka att de var på gränsen att matchen mellan BJ och Sanchez skulle brytits i första ronden. Men Sanchez piggna till. De bästa med att fighten gick så länge var att nu kan inte Diego säga att han gick på ett hårt slag. Nu blev han helt utklassad, som han själv sagt YES! Ser några roliga filmer framför mig där BJ bankar Diego till hans egna YES skrik…hahahaha

  Mir vann. Skönt att han kunde backa upp allt snack. Gillar också när han förklarade att han sett öppningen för vänstern på filmer innan. Alltså var de en intränad sak, såna repotage hade jag gärna sett mera av. Hur man fullföljer en taktik och hur man utnyttjar vad man ser.

  över lag en bra gala.

 • Farujah skrev:
  13 december 2009 kl. 11:06

  Får väl äta upp mina ord om frank mir då =), imponerande!

 • danne skrev:
  13 december 2009 kl. 11:35

  Var riktigt säker på att Mir skulle vinna, dock inte att hans boxning skulle imponera. Däremot trodde jag att penn sanchez matchen skulle stå och väga lite. Där hade jag tokfel då det bara fanns ett mål i matchen

 • Limpan skrev:
  13 december 2009 kl. 12:04

  Så jäävla bra Frank!

 • Patrik Lythell skrev:
  13 december 2009 kl. 13:26

  Sa ju det grabbar. Baby Jay All Day! :D

 • Patrik Lythell skrev:
  13 december 2009 kl. 13:33

  För övrigt, vilken gala. Vilken gala!!

 • CocaCola skrev:
  13 december 2009 kl. 14:21

  B.J är så jävla överlägsen i lättvikten.

  Fitch på beslut! CHOCK!

  Mir, Big Nog, Carwin , Cain! Tungvikten ser ganska spännande ut just nu tycker jag!

 • Ludde skrev:
  13 december 2009 kl. 14:50

  Bara jag som tycker fitch är en sjukt tråkig fighter?

 • Jonas skrev:
  13 december 2009 kl. 15:05

  håller med ludde

  blev jäkligt besviken….o sömnig av o se honom

 • Peter skrev:
  13 december 2009 kl. 15:30

  All ära åt BJ asså, trodde iaf diego skulle ha en chanz… sjukt imponerande. Fitch va lite lam, mir va faktiskt jävligt grym, florian va också vass. En jävligt bra gala förutom att jag förväntade mig lite mer från kongo!

 • Rich skrev:
  13 december 2009 kl. 15:45

  kände på mig att bj inte skulle få slut på sitt krut den hära gången, men trodde att diego skulle ge mer under matchen med tanke på att han alltid gör det, och att han sa att han skulle pressa han, de gjorde han, men på Florian viset. trodde inte så starkt på Mir men han visade hur grym han verkligen kan vara,,, Lite besviken på FITCH matchen han har haft några dåliga gameplans tycker jag,, han borde slå lite mer och inte försöka att gå på så många nedtagningar som knappt funkar,, men galan var jävli´gt bra tycker jag,,, GOOOO BJ

 • Greven skrev:
  13 december 2009 kl. 16:47

  Diego fick smaka höger krok direkt sen var det slut med att rusa in, han vart skraj helt enkelt. BJ är ett monster…

 • Jake skrev:
  13 december 2009 kl. 17:00

  En fight fel.. typiskt:(

 • Gunde skrev:
  13 december 2009 kl. 17:09

  Sanchez hade inget att hämta stående, Sanchez har veka slag och har aldrig mött någon med stående i klass med BJ, Förstår inte vrf alla trodde att Sanchez skulle vara ett så stort hot egentligen när man tänker efter.. (ISF så trodde jag aldrig att BJ skulle dominera så som han gjorde, men var väldigt säker på att han skulle vinna men trodde dock han skulle TKO’a Diego tidigare)

 • julle skrev:
  13 december 2009 kl. 17:31

  Asså jag kan inte sluta förvånad hur man alltid blir lurad innan gubbar som Fedor, BJ, GSP,anderson slåss. Alltid sitter man på helspänn och gång på gång så visar dom att dom är på en annan level.

  Älskade att se Sanchez inte bara förlora utan verkligen bli överrumplad av BJ, YES!

  Hahaha det blir liksom så jobbigt för Diego när han snackar om att det är ödet och hur hård han är och att han säger att bj’s kondis e problemet så är han tröttare än BJ haha

  YES YES YES !!! fan vad jag blev förvånad av Franks jätte höger dock hans squeezing power kände man ju till.

 • Invalido skrev:
  13 december 2009 kl. 18:01

  Bj Penn imponerade stort, spel mot ett mål större delen av matchen.
  Vem är näst på tur att utmana BJ Penn om hans bälte? Finns det någon som är värdig i nuläget?

 • Fred skrev:
  13 december 2009 kl. 18:06

  Kollade lite bilder från galan på Sherdog och Diego ser fullstänidgt knäckt ut efter huvudsparken. Menar inte bara besegrad utan totalt nertryckt under källare. Ser ut som om han fattat att han inte har något att hämta.

  Frågan är vad han gör nu? bantar ner sig ytteligare en viktklass. Vad gör BJ?

  Sanchez vs Florian? Kanske får Gray Maynard eller Frank Edgar en chans på BJ, eller varför inte plocka upp Jose Aldo?

 • CocaCola skrev:
  13 december 2009 kl. 18:09

  Invalido: Nej! Om någon bra WW kommer ner eller om han går upp så finns det bra utmaningar. Visst UFC lyckas väl dra på någon hype om någon snubbe men han kommer inte ha en suck. Bj och GSP är 2 fighters som har bankat skiten ur sina viktklasser.

 • Alex skrev:
  13 december 2009 kl. 19:23

  Upp med Hendricks på huvudkortet nästa gala!

 • Andreas skrev:
  13 december 2009 kl. 20:14

  BJ vs Jon Fitch vore klockrent ;D

 • Peter skrev:
  13 december 2009 kl. 20:26

  BJ vs Fitch? Fitch fick ju fan nästan stryk stående igår, och han hade inte lyckats att ta ner BJ. Och stående hade han inte heller tatt BJ asså.

 • jöz skrev:
  13 december 2009 kl. 21:57

  1) Penn såg fantastisk ut.
  2) Johnsons triangel var faktiskt riktigt fin.
  3) Gouveia fortsätter se sliten ut i största allmänhet.
  4) Kongos standup är inte så bra som folk (framförallt amerikaner) verkar tro.
  5) Inte ens Sanchez egna mor skulle känna igen honom efter matchen. Herrejävlar.

 • Jens skrev:
  13 december 2009 kl. 22:12

  Hade inte vilja vara Diego Sanchez och vakna upp med det cuttet och den läppen, fy fan. Fast jag hade aldrig viljat vakna upp som Diego.

  BJ är överlägsen, frågan är bara vem han ska ställas mot som sagt. Dra vidare till nån annan organisation kanske?

 • Anders E skrev:
  13 december 2009 kl. 22:25

  Bra gala! Illa att struve fick vinsten mot buentello dock! säger inte att det var feldömt(hade buentello inte blitt så jäkla trött efter kroppstrinaglen hade han nog orkat slå upp till hakan på sin motståndare lite mer), men segt då det sabbade ett annars felfritt systemspel på fem matcher med samtliga kombinationer bettade på =/

  BJ ja vad ska man säga, dom enda jag skulle kunna bli exalterad över att höra att han ska möta i lättvikt tävlar i DREAM, så såvida inte ufc köper in Alvarez, hansen, Aoki,och möjligtvis kawajirii och Norifumi så komer an kännas helt ohotad på lättviktstronen i ufc.

  Mir imponerade, men i ärlighetens namn så är väl inte kongo en världsklass striker, även om han slår hårt och är sjukt atletisk.

  Belcher imponerade verkligen, hoppas se honom på huvudkortet nästa gång.

  just d ja kenny såg ju också jäkligt bra ut, var lite jämnare im början men när han slppte loss så var det verkligen ”I finish fights-kenny” igen.

 • Darth skrev:
  14 december 2009 kl. 04:30

  Otroligt störande publik, var det nån fight de INTE buade i? Jävla amerikaner som bara vill ha brawlers som står och svingar.

 • Johan skrev:
  14 december 2009 kl. 09:16

  Jag vill se en re-match mellan Penn och GsP :) . Dan hardy är ljusår ifrån GsP

 • M skrev:
  15 december 2009 kl. 19:12

  Jävlar vilken gala!
  Penn Vs Sanchez var en riktigt underhållande match.
  Älskar att Sanchez fick stryk,lite nasty var det när en ridå av blod bara sköljde ner för ansiktet dock haha!

Lämna kommentar!

Följ kommentarerna via RSS.

* Obligatoriska fält

MMABloggen har stöd för Gravatars. För att skaffa din egna Gravatar, registrera dig på http://www.gravatar.com.