Hem » UFC, UFC 108

UFC 108 – Tankar efter galan

3 januari 2010 kl.14:55 av Joakim Borgudd | 42 kommentarer

Då var 2010 invigt med en gala från UFC, en gala som minst sagt blev något urvattnad av alla skador men trots det underhöll. Här kommer lite av mina tankar efter nattens gala. Det fullständiga resultatet hittar ni här.

Snabba avslut
Hela 9 av de 10 matcherna på galan kunde visas under sändningen, alltså var det snabba avslut vilket måste ha kompenserat en del för att de stora namnen saknades. Kanske var det faktumet att många killar kände att det här var deras chans att visa upp sig på ett huvudkort som gjorde att alla gav lite extra.

Tveksamma gameplans
Det här är alltid något man kan diskutera och visst kan inte alla förluster skyllas på dålig taktik. Men om vi börjar med Jacob Volkmann som började svinga vilt mot Martin Kampmann. Han träffade med en del tunga slag men är man en så dekorerad brottare borde man försöka använda sig av det man är bäst på. Det var smart att börja matchen stående mot dansken för att överraska, men efter första nedslagningen borde han ha tänkt om.

Dustin Hazelett, jag vet inte riktigt hur mycket jag behöver säga här. Visst, killen har inte världens bästa nedtagningar och Paul Daley visade mot Kampmann att han inte är lätt att ta ner. Men om man inte ens försöker kommer man definitivt inte att hamna på marken förutom när man blir nedslagen. Han hade definitivt ett längdövertag stående men mot Daley räcker inte det.

Thiago Silva lät Rashad Evans dominera honom med snabba nedtagningar i två ronder innan han kom på att han borde försöka pressa Evans stående. Då var det för sent och Silva orkade inte avsluta matchen. Och med tanke på att han blev nertagen utan att slå särskilt mycket hade det kanske inte skadat att i alla fall försöka pressa Evans.

Paul Daley imponerade
Daley firade segern genom att skjuta mot en liggande Hazelett med ett låtsasvapen, britten bevisade ännu en gång att han har noll respekt tänkte jag. Men istället ber han direkt om ursäkt för sitt beteende och säger att Hazelett är en grym fighter, respekt säger jag. På presskonferensen efteråt sa Dana White att det kan bli Josh Koscheck eller Jon Fitch i nästa match för britten, det blir ett verkligt test.

Dansk dynamit
Kampmann visade prov på grym tajming och ett lugn när han rörde sig fint och kontrade Volkmanns vilda serier. Kanske tog han även denna gång lite för många slag men vad gör det när man två gånger slår ner sin kille och sen drar ut honom i den första ronden? Frågan är vem han får i nästa match.

Miller mot titelstriden
Jim Miller har nu vunnit 5 av 6 matcher i UFC och måste börja nämnas i titelstriden, vad sägs om en match mot en annan energisk fighter i Diego Sanchez?

Cigano fortsätter att imponera
Junior Dos Santos vann sin fjärde raka match och killen som skulle vara kanonmat åt Fabricio Werdum knackar definitivt på dörren till titelstriden. Däremot är det lite svårt att säga vad segrar mot en stukad Mirko Filipovic och en slagskämpe i Gilbert Yvel betyder. Det visar att Dos Santos definitiv har potentialen men nu är det dags för riktiga test för brassen. Förhoppningsvis mot någon som kan testa brassens ibland bristfälliga försvar.

Tillbaka till brottningen
Evans gick tillbaka till sina grunder och det såg riktigt bra ut i två och en halv rond. Men hans försvar är fortfarande ett frågetecken och borde han inte kunnat göra lite större skada under all tid han var i överläge på marken?

Kvällens besvikelse
Skadefrånvaron verkade ha påverkat Joe Lauzon som efter en bra första rond inte hade mycket att säga mot Sam Stout. Denne imponerade men det var mest Lauzons brist på udd som jag minns efteråt.

Kvällens match
I mina ögon den mellan Cole Miller och Dan Lauzon även om den tog slut tidigt, satan vilket krig det var. Långa och smala lättviktare verkar vara ett bra recept för underhållning och komplicerade submissions.

42 kommentarer »

 • jöz skrev:
  3 januari 2010 kl. 15:12

  Dos Santos har kanske ingen vidare Muay Thai, Kickboxing eller boxning heller för den delen, men han har ett bra stand-up för MMA bevisligen. Lite som Mir för stunden. Jag tror ju inte de hade haft mycket att hämta i t ex K1 bland killar som på riktigt behärskar den stående konsten, men inom MMA är det effektivt.

  Kampmann vann förvisso, men han träffas på tok för mycket (vilket han själv erkände efer matchen). Tur att Volkmann inte verkade ha så mycket krut i nävarna.

  Sam Stout fortsätter att landa 100 slag per rond i motståndarens guard. Som Kruth sa (för er som såg svenska versionen) verkar inte kanadensaren lägga kroppen bakom ett enda slag. Han kan fortsätta drömma vått om titeln, men dit når han aldrig. Tur för honom att Lauzon den äldre såg ut som en påse skit stående.

  Jim Miller lär inte vara uppe bland toppnamnen än. Hans förlust kom ju mot obesegrade Maynard som ännu inte fått sin chans på titeln.

  Rashad Evans gjorde sin (i mitt tycke) bästa och mest underhållande match någonsin. Äntligen börjar han pressa lite, vilket verkade överrumpla Silva till den grad att han inte gjorde någon nytta i rond 1+2.

  Daley kommer vara farlig fram till att han möter en brottare/grappler. Om man kollar på hans historik är han inte stormförtjust i att hamna på backen. Fitch vore en jävligt intressant match rent ut sagt.

 • Joakim Borgudd skrev:
  3 januari 2010 kl. 15:20

  Jag säger inte att Miller ska få en titelmatch, men han måste börja nämnas i titelstriden. Har ju tyvärr haft otur med att hans motståndare blivit skadade flera gånger. Skulle ju ha mött Griffin ny egentligen förhoppningsvis får han nu en ny chans mot ett bra namn i nästa match.

 • kakka skrev:
  3 januari 2010 kl. 15:31

  Var det alltså Kruth som kommenterade den svenska galan tilsammans med Ian? Hade tyvärr bara möjlighet att se med engelska kommentatorerna…

 • niclas 1 skrev:
  3 januari 2010 kl. 15:36

  Hur i hesicke kunde Stout-Lauzon bli utsedd till fight of the night! Lauzon gjorde sin sämsta match på länge och Stout var halvtrist som vanligt, helt utan killer instinct.

 • jöz skrev:
  3 januari 2010 kl. 15:46

  Borgudd
  Det var absolut inte ämnat som någon form av kritik emot vad du skrev. Vara bara tvungen att prata av mig lite efter att ha suttit själv hela galan :D

  Klart att han ska få ett bra namn att möta snart. Tyson hade ju varit intressant. Så också varianten Sherk. Överhuvudtaget något stort brottar monster för att se om han klarar av en Maynard-aktig stil nu med lite mer fighter i ryggen.

 • dinho skrev:
  3 januari 2010 kl. 15:52

  haha tillbaka med omar fan jörgen ville ju bara sova från början haha xD!

 • timpo skrev:
  3 januari 2010 kl. 16:04

  någon som är sugen o se thiago alves vs paul daley ?

 • sampaan skrev:
  3 januari 2010 kl. 16:05

  Jim Miller vs. Takanori Gomi skulle jag vilja se nu när Gomi signat med ufc.

 • Joakim Borgudd skrev:
  3 januari 2010 kl. 16:08

  Timpo, jag tänkte samma sak, Alves vs Daley vore en galen match.

 • Patrick Jenkinson skrev:
  3 januari 2010 kl. 17:00

  Under denna gala var jag nog mest imponerad över Greg Jackson taktik för Rashad Evans (då jag utgår ifrån att det är hans verk). Att använda nedtagningarna för att övertyga domarna om dominans men att samtidigt inte utsätta sig för några som helst risker för att bli subbad genom att lätt låta Silva komma upp igen för att börja om från början. I tredje ronden var Evans slarvig men det kunde man ju även höra vad Jackson tyckte om det.

  Även om Jackson skrek till Evans så var ju Shawn Thompkins helt jävla galen med sin röst och instruktioner. Men Stout var ju som en robot och följde alla instruktioner, hade Lauzon lyssnat till dem bättre hade han kunnat utnyttja det.

  En av kvällens höjdpunkter för mig var Hazeletts rullning á la Minowaman i början av matchen. Fick mig ett gott skratt…

  Dana klagar på Mazzagatti men Yamasaki som låter fighters ta styk (när de tydligt inte längre vill vara med) är tydligen helt ok. Usch.

 • Klasse skrev:
  3 januari 2010 kl. 17:48

  Kul att se att Rashad vann på taktik och inte att vara bättre fighter, för han skada ju inte Silva någonstans, trots Silva gasade efter första ronden så verka han inte bry sig. Dock ser han ju ut som en jätte jämfört med Rashad.

 • Daniel Bodin skrev:
  3 januari 2010 kl. 18:28

  Rashad såg verkligen mindre ut än Silva.. Fick mig att fundera lite, är det rashad som är liten i divisionen eller är det Silva som är väldigt stor?
  Hoppade förresten upp i soffan när silva skakade rashad i tredje, hade varit en sådan skön comeback-vinst(obv rashad-hatare)

 • Clarence skrev:
  3 januari 2010 kl. 18:30

  Jag att sam stout var riktigt duktig. Håller inte med om att det var fight of the night kanske men gillade hans leverslag som fan.

  Annars tyckte jag att cole miller var fet!!! Börjar bli lite av en favorit faktiskt…

  Blev jävligt besviken på Thiago. kändes som att han var lite halvsliten.. + att när ska man få se hans bjj.. joe rogan tjatar alltid om att han är black-belt men han verkar aldrig vilja visa upp sina skills. trist…

  annars tyckte jag det var en riktigt bra gala.

 • Blejs skrev:
  3 januari 2010 kl. 19:49

  ”Dana klagar på Mazzagatti men Yamasaki som låter fighters ta styk (när de tydligt inte längre vill vara med) är tydligen helt ok. Usch.”

  Var ej så farligt det där anser jag, visst han tog smäller fast det var till viss del blockade med. Bättre det där en för tidigt stoppage, och en fighter som gnäller efter.

 • Alexander on tour skrev:
  3 januari 2010 kl. 20:15

  Evans cementerar sig som den tråkigaste fightern i Ufc. Hur fan någon av ovanstående människor vars åsikter jag respekterar kan tycka det var underhållande fattar jag inte. Han brottar ner endast för poängen, söker inte submissions, inte gnp och inte heller stående annat än för att nå sin nedtagning. När Silva får uppmana honom 5-6 gånger i sista ronden att inte spinga undan, till och med sänker händerna och Rashad fortfarande inte går framåt, då har man för evigt skrivit in sig på min hatobjekt lista.
  Det är så himla himla synd att Silva inte hade mer bränsle så han kunde avslutat, för det skulle varit så underbart att börja det nya året med att få se Rashad loosa sin andra match i följd på KO!

 • Pejja skrev:
  3 januari 2010 kl. 21:02

  Kul med dessa Rashad hatare…. Tyckte mest det var pinsamt av Silva att ”uppmana” Rashad att boxas eller vad han nu ville. Han gjorde ju för fan inget själv heller….. Svartbälte i BJJ borde väl kunna åstakomma lite mer i guard. Det var inte direkt så han sökte submissions. Han släppte ju inte sina händer och bombade Rashad förens i rond 3 när han sänkte honom. Då klarade han inte ens att avsluta och började häckla honom istället för att göra något själv, han hade möjligheten!
  Tyckte också att Rashad gjorde en grymt tråkig insats, LnP borde ju vara förbjudet. Dock så hade han en gameplan som han följde och tog hem en vinst på beslut.

 • Alexander J skrev:
  3 januari 2010 kl. 21:18

  Var det bara jag som tycker det var bra att Rashad vann? Nu kommer vi ju att få det alla vill ha. Nämligen ”black on black” mot Rampage.

 • Mats skrev:
  3 januari 2010 kl. 22:27

  Att Sam Stout inte lyckades åstadkomma mer mot den sämsta Joe Lauzon jag sett bevisar bara att han inte kan leverera. Tråkigt för Joe, men värre för Sam för han har ingen potential.

  I övrigt satt jag å sura för att det gick ont för bjj:arna. Att Cole Miller får Sub of the Night (snygg sub f.ö.) i samma gala som Hazelett, Joe Lauzon och Pyle visar bara hur illa det gått.

 • Alexander on tour skrev:
  3 januari 2010 kl. 22:56

  @Alexander J

  Tänk så underbart det varit om Rashad förlorat på KO mot Silva, bara för att sen få förlora mot Rampage på KO. Det hade blivit 3 knockar på raken. Rashad kanske aldrig hade hämtat sig från detta. Tänk så underbart.

 • Alexander J skrev:
  3 januari 2010 kl. 23:01

  Jag förstår hur du menar. Men jag vet inte om Rashad hade fått möta Rampage ifall han förlorat.

 • Farujah skrev:
  3 januari 2010 kl. 23:04

  Alla ni som pratar om Silvas BJJ, det är inte så att alla svartbälten håller Demian Maia klass. Många stora killar har det problemet att dom inte är särskilt bra från ryggen, då dom är vana med att ligga på topp i gymmet. Sen är inte ALLA BJJ killar submissionspecialister som Dustin Hazelett. Titta bara på Ricardo Arona, en av världens bästa grapplers, men hur många submissionvinster har han i MMA? Dock så skulle Hazelett vara chanslös i ADCC.

  Thiago använder sin BJJ mer i försvarssyfte, likt wanderlei silva, medan han litar på att hans tunga händer ska avsluta matcher. Har aldrig sett honom söka en submission i MMA. Säkert helt annorlunda när han rullar med Gi.

  Håller dock med om att det skulle vara kul att se lite mer aktiv BJJ från honom.

 • acke skrev:
  3 januari 2010 kl. 23:12

  Jag började faktiskt skratta här framför skärmen när jag läste den första kommentaren..

  ”Rashad Evans gjorde sin (i mitt tycke) bästa och mest underhållande match någonsin”

  Rashad Evans gjorde en av hans (i MITT tycke) tråkigaste matcher någonsin. Han gjorde det han så många gånger gjort förut innan alla hans knockoutvinster och bara tog ner motståndaren och låg där ett tag.

 • Farujah skrev:
  3 januari 2010 kl. 23:18

  En annan sak jag inte förstår är att Sam Stout får gå match på huvudkortet, talanglös utan potential, utan killer instict, utan krut i händerna, besvikelse rakt igenom.

 • greg skrev:
  4 januari 2010 kl. 00:05

  ang. Rashads insats…

  Det kallas ”taktik”, detta är vad som brukar omnämnas som ”gameplan”. Detta är planen som en fighter försöker följa för att styra matchbilden. Rashad gjorde det till perfektion i rond 1 & 2 för att sedan slarva lite i rond 3 och nästan få betala det yttersta priset för detta, nämligen en förlust.

  Alexander on tour
  - ”När Silva får uppmana honom 5-6 gånger i sista ronden att inte spinga undan, till och med sänker händerna och Rashad fortfarande inte går framåt, då har man för evigt skrivit in sig på min hatobjekt lista.”

  Varför skulle han låta Silva, motståndaren, bestämma hur han ska agera i matchen? Det är ju raka motsatsen till vad de går in i buren för, att vinna matchen. Silva däremot borde ha gjort något annorlunda för att avgöra matchen till sin fördel istället för att försöka få motståndaren Evans att ändra sin taktik för att skapa en mer gynnsam situation för sig själv. Detta torde ju vara raka motsatsen till vad Evans hade för mål.

 • Vic skrev:
  4 januari 2010 kl. 00:26

  Gameplan eller ej, Evans gjorde en pisstråkig fight och knappt någon skada alls på Thiago Silva. Gör man liten till ingen skada på sin motståndaren och vinner decisions är man INTE underhållande enligt mig. (Och säkerligen många andra)

  Vad Silva hade för gameplan kan man ju undra, vekt och inte kunna avsluta honom när han var så pass vobblig.

 • jöz skrev:
  4 januari 2010 kl. 02:04

  acke.

  Huruvida du skrattar eller inte skiter jag fullständigt i. Jag är i grund och botten en stor motståndare till Rashad. Vad som var bra med hans insats den här matchen (R1 och R2) var att han faktiskt drev framåt, istället för hans klassiska ranta-runt-ringen-stuk. Och visst, det var inte heller denna dag världens roligaste fighter att skåda, men fan så mycket hellre det än hans senaste matchningar. Matchen mot Liddell tycker jag t ex var för jävla värdelös fram till kroken från helvetet. Mot Forrest stod han och gjorde sig löjlig fram till han satte en förvisso klockren takedown och avslutade matchen effektivt. Det är ingen rolig match, bara en fin avslutning. Men, men… smaken är som röven.

  Att han tar ner motståndaren är väl inget att klaga på? Låt honom ta ner, det är ju liksom en del av sporten. Sedan gjorde han inte mycket av positionen, men det ska man väl också ge Silva cred för (som Farujah säger är han väldigt duktig i dessa situationer). Synd bara att han väntar med att svinga till sista ronden då han redan var gasad.

  Sedan vet jag inte hur du tycker om saker och ting acke, men när jag säger ”bästa insats”, menar jag också att det var hans all-in-all bästa match. Alltså inräknat hur han lade upp matchen, hur han drev och kanske framför allt vem han slog.

 • Reellron skrev:
  4 januari 2010 kl. 08:19

  Rashad vs Silva
  Bra utförd gameplan av Rashad i rond ett och två. Det ryktades om att Silva skadat foten inför matchen och att han blivit betald för att fightas ändå (vet inte om jag ska tro på att han fick extra pengar för det men..). Om ryktet stämmer så är det inte konstigt att Silvas kondition var sämre än bra eller att han rörde sig långsamt, jag tycker han kändes ovanligt slö iaf.

  Kampmann, Dayle och Dos Santos matcherna gick precis som jag trodde :)

  Kul att Jim Miller slår ner en f.d. thaiboxning världsmästare.

  Något som jag tycker är upprörande är att Mark Muñoz vann på slag i bakhuvudet. Ingen av fightersarna i den matchen är speciellt intressant, kanske därför man inte ser så mycket reaktioner? Hoppas iaf detta blir en NC eller DQ i efterhand, vet inte hur de reglerna fungerar.

  Grym guard av Mike Pyle.

 • fujiOne^ skrev:
  4 januari 2010 kl. 09:47

  Förstår inte varför alla tjatar om Silvas BJJ. Det är ju ett känt faktum nuförtiden att allt för många får sina bälten alltför fort, nu vet inte jag exakt vem som delat ut just Silvas bälte men det är ju vida känt att många får sina bälte för fort.

  Sen varför Rashad fick sitt svarta bälte efter matchen igår fattar jag inte, har ens nån BJJ att tala om?

 • Jacksatan skrev:
  4 januari 2010 kl. 10:36

  fujiOne – det är stor skillnad på att vara världsklass inom BJJ och att ”bara” ha ett svartbälte. Rashad tränar väl ren bjj säkert 2h om dagen, och med en sådan brottarbakgrund och talang är det klart han blir duktig.
  Jag har inga tvivel på att han utan problem skulle bunta ihop de få svartbälten som finns i norden rätt fort i en Bjj-tävling. Att ha svart bälte i BJJ innebär inte att man är på Demian Maias nivå – och det har väl ingen påstått heller?

 • Martin Lodin skrev:
  4 januari 2010 kl. 10:41

  Rashad vs Silva är ju ett perfekt exempel på varför dem inte ska ge ”poäng” för nedtagningar och positionsbrottning! Dem borde endast ge ”poäng” för ORDENTLIGA avslutsförsök (jabbar och ”korta” slag på marken inte medräknade) samt hur mycket skada man åsamkat motståndaren, som om man skakat motståndaren, fått den att halta, tröttat ut den, nästan fått submissions osv.

  Jag förstår att Rashad vann enligt UFC regler men i mina ögon vann Silva då han försökte avsluta mer och gjorde mest skada. Bör dock tillägga att Silva inte gjorde någon bra match i mina ögon, men det är inte lätt att göra det mot någon med Rashads taktik :-/

 • greg skrev:
  4 januari 2010 kl. 11:02

  ”octagon controll”. Vad gjorde Silva för att avsluta matchen i första och andra ronden?

 • Elias Messias skrev:
  4 januari 2010 kl. 11:13

  Är det någon som vet hur Silva tänkte när han inte gick på Rashad efter att han fått honom groggy? Han hade ett guldläge att vinna, men lät bli. Pinsam insats.

 • Anders E skrev:
  4 januari 2010 kl. 15:25

  För det första, rashads insatts var lite blek, nog för att silva kanske har bättre bjj och var väldigt bra på att ta sig upp, men ett eller två slag kunde väl rashad slängt iväg på marken. Dock ett stort plus för att han äntligen började använda sin brottning igen, nu hoppas jag bara att han börjar kombinera sin boxning med nedtagningar och gnp igen! Ser dock lite mörkt ut inför matchen mot rampage, om inte quinton helt laggt av med o träna så bör han nog kunna knocka evans.

  Angående Sam stout: hur fan kan ni kalla honom talanglös? Väldigt förvånande, för jag antar att många här både är insatta och tränar mma eller kampsport.
  Sam gjorde en helt perfekt match, där det enda han kunde gjort bättre var att knocka sin motståndare(vilket väl man borde kunna med det ringnamet), men där kan man nog ge Lauzon cred för ett sjukt stort hjärta. För det var verkligen ingen blek insatts av Stout; han totalt dominerade sin motståndare med sjukt bra sprawl och nedtagningsförsvar och förmåga att scrambla och ställa sig upp och även om han inte har ”händer av sten”så har han jäkligt tekniskt bra standup och några av dom bensparkarna och kroppslagen han fick in gjorde ju fan ont bara att se på! han satte ihop väldigt fina kombinationer och träffade ju konstant samtidigt som han fightades smart. Jag var riktigt imponerad av hans insatts!

  Dos Santos imponerade verkligen, för jag tyckte att han faktiskt inte såg jätte imponerande ut i vinsten mot en trött och blek crocop, men sättet han slog Yvel på var riktigt fint! Yvel såg visserligen ganska dålig ut, med hakan upp i vädret och mycket tveksam taktik(counterpuncha en längre och snabbare motståndare? jomen visst). Ge Santos en brottare, varför inte Velasquez elle så kan han ju möta Gonzaga, det skulle verkligen bli ett test efter det kan vi se om han är något för titelstriden.

  Cole miller imponerade med verkligen med sättet han drog in triangeln på(fast det måste ha varit kimuran som klappen kom på va?), snacka om bra koordination i benen! och tempot han och lille Lauzon satte var ju inte dåligt heller =)

  Tråkigt att hazelett blev knockad, men han borde verkligen försökt sig på nedtagning eller clinch… hoppas han kommer tillbaka starkt. Jävlar vilken kraft Daley har!

  Resten av matcherna var ju också jäkligt underhållande(eller sista kommer jag inte ens ihåg, så den gjorde väl inget vidare intryck). snabbt och underhållande event! ;)

 • Håkan skrev:
  4 januari 2010 kl. 17:52

  Fantastisk match Evans vs. Silva!

  Att kunna planera och lägga upp en perfekt taktik för att besegra sin motståndare är verkligen vad som gör MMA till en underbar sport. En sport som kräver intelligens av utövare och som aldrig uppehåller att överraska tittare.

  Rashad utförde sin game plan nästan perfekt och han växte än mer i mina ögon efter detta. Det är så sjukt underhållande att se en smart fighter lyckas med sitt upplägg och tack och lov blev det inte mycket ”stand and bang” som enligt mig iaf inte är lika underhållande längre att kolla på.

  Sen är frågan vad Silva höll på med och kastade bort hans chans till vinst sådär i tredje ronden. Han verkade bli väldigt frustrerad och hans psyke störde honom möjligen för mycket för att tänka klart där.

 • juelz skrev:
  4 januari 2010 kl. 18:06

  UFC borde ta efter lite av reglerna i Japan. Där en nedtagning endast räknas om den leder till något. Visst Rashad tog ner Thiago på mattan men Thiago tog sig ju upp varenda gång nästan så fort han nuddat mattan med baken.

  Nja, Den enda gången jag faktiskt varit exalterad över Rashad Evans var när han knockade Chuck. Men jag blir alltid exalterad när Chuck Lidell blir knockad. Hade Rampage lyckats massakrera fejan på Rashad samt slå huvudet ur Octagonen så hade jag nog nästan varit nöjd för i år. Jag hade nog suttit i extas då.

 • Martin Lodin skrev:
  4 januari 2010 kl. 22:50

  Greg:

  A precis ”Octagon control” borde dem ta bort för att få ”riktigare” matcher, positionsbrottning kan vi lämna till SW/BJJ och nedtagningarna till brottningen/judo. MMA handlar om att vara den bättre fightern, målet är ju att knocka eller submitta dvs. den som försöker göra det mest och kommer närmast att göra det bör vinna.

  Men som sagt detta är bara åsikter :-) Rashad vann klart enligt UFC´s regler :-/

 • greg skrev:
  4 januari 2010 kl. 23:46

  Nej målet, i denna sport, är att vinna matchen annars hade vi fortfarande haft matcher utan regler och tidsbegränsning

 • Malevolent skrev:
  5 januari 2010 kl. 02:02

  Tycker faktiskt man måste ge Rashad lite respekt ändå: han är en jävligt smart fighter. Han har en plan och han genomför den (för det mesta). Han vinner matcher utan att ta en massa onödigt stryk eller riskera för mycket skador, istället för att göra kontraproduktiva självdestruktiva grejer för att folk vill att han ska göra det.

  Är han rolig? Fan heller! Men han är en fighter som kommer tjäna mycket pengar på sin karriär, och antagligen kommer vara frisk nog att kunna njuta av de pengarna när han lägger av.

  Det jag ogillar med honom är allt skit han snackar och sen vägrar backa up. Hade han varit lika ödmjuk som Randy Couture är i sina intervjuer skulle jag digga Rashad.

  Däremot tycker jag att UFC borde förändra sina regler för att belöna aktivitet och försök att avsluta, istället för som de gör nu, belöna folk för att vara brottare.

 • Martin Lodin skrev:
  5 januari 2010 kl. 11:21

  Greg:

  MMA har alltid varit och är fortfarande menad att försöka komma så nära en riktig fight som möjligt, ”as real as it gets” som dem säger. Sedan har det (som tur är) införts regler för att göra sporten mer rumsren och säkrare att utöva, MEN det är fortfarande simulering av en riktig fight och målet är att avsluta (eller få den andre att ge upp)!

  Då en match inte kan hålla på hur länge som helst av kommersiella skäl har dem infört tidsbegränsning vilket även har medfört att dem måste införa domslut för att avgöra en ”vinnare”. Nu vet vi ju alla att dessa inte är i närheten av korrekta då domarna inte är utbildade plus att det finns ”kryphål” som gör att man likt Rashad kan vinna utan att alls behöva fightas (endast brottas/kontrollera).

 • greg skrev:
  5 januari 2010 kl. 15:46

  ”as real as it gets” är ju enbart en gimmick och det ligger ingenting bakom det påståendet eftersom det fortfarande finns NHB-fighting i t.ex brasilien som är mer ”real” om det nu är det man vill se.

  Själv ser jag inte mma som ”en riktig fight”, vad nu det ska betyda, utan för mig är det en sport med proffessionella utövare och ett överskådligt regelverk.

  ”En riktig fight” som du skriver antar jag åsyftar t.ex ett krogslagsmål, detta ser jag som våld både i lagen och moralens bemärkelse. Detta är inte alls vad jag vill se eller uppfattar sporten mma som. mma för mig är en sport liksom boxning, simning eller curling och jag har inga problem med att matcher går till domslut eller att en fighter vinner på överlägsen teknik och taktik och nollar sin motståndares attack istället för att bara försöka slå den andre medvetslös då sporten går ut på att vinna matchen och inte endast då på KO.

 • Martin Lodin skrev:
  5 januari 2010 kl. 17:50

  Vi har ju tydligen olika åsikter och jag tycker inte heller vi ska försöka övertala varandra till annat :-)

  Jag vill dock påpeka att jag är EXTREMT emot krogslagsmål och tycker det är ett måste med regler och domare för kämparnas säkerhet, tycker dem kunde haft mer regler t.ex. ta bort armbågar och i många fall bryta tidigare vid knockdowns etc.

  …Men jag ser fortfarande MMA som den absolut renaste form av äkta/naturlig fight man kan komma utan att sätta utövarnas hälsa på spel. Dvs. jag tycker inte man ska få poäng för brottning då man inte kommer någon vart med BARA det i en riktig fight.

  Peace out! :-D

 • Virgil skrev:
  8 mars 2010 kl. 20:44

  This is the reason I loves http://www.mmabloggen.se. Lvoe the post.

Lämna kommentar!

Följ kommentarerna via RSS.

* Obligatoriska fält

MMABloggen har stöd för Gravatars. För att skaffa din egna Gravatar, registrera dig på http://www.gravatar.com.