Hem » UFC, UFC 109

UFC 109 – Resultat

7 februari 2010 kl.14:30 av Joakim Borgudd | 33 kommentarer

Inatt genomfördes UFC 109 och galan bjöd på en hel del spännande matcher. Gå vidare för att se resultatet och läsa en kort rapport.

I huvudmatchen var det den ett år yngre Mark Coleman som såg klart äldst ut. Randy Couture kunde använda sin boxning och klinch för att mjuka upp en långsam Coleman. Upptryckt mot buren fick Coleman ta emot slag efter slag och kunde inte göra något för att ta sig därifrån. I den andra ronden blev han nertagen och gav bort ryggen, det tackade Couture för genom att sätta en strypning. Couture fortsätter att lura tiden medan Coleman borde fundera på pension.

Chael Sonnen tog ännu en fin skalp genom att dominera Nate Marquardt på marken i tre ronder. Han kunde gång på gång ta ner sin motståndare och på rygg hade Marquardt inget svar, denne öppnade upp ett sår i Sonnens ansikte men nära ett avslut kom han aldrig. Segern var inte snygg men dominant. Enligt Dana White är nu Sonnen näste man att få en titelmatch efter att Anderson Silva och Vitor Belfort gjort upp i april.

Mike Swick hade respekt för Paulo Thiagos tunga händer men tog poäng med flera träffar i den första ronden. När Thiago väl i den andra ronden fick läge för en kontring satte han sin högerkrok perfekt, Swick gick i golvet och brassen följde upp med att strypa ut sin motståndare.

Två grapplers i Demian Maia och Dan Miller bjöd på en mestadels stående match, överraskande var det där Maia som tog kommandot. Hans boxning såg märkbart förbättrad ut och Miller låg ständigt efter, i den tredje ronden tog Maia ner Miller och kunde jobba med slag på marken. BJJ-fenomenet var inte nära att avsluta men tog ett välförtjänt domslut.

Frank Trigg började bra och använde sin räckvidd till att ta poäng och hålla kuben Matt Serra på avstånd. Efter ett par minuter fick Serra dock läge för sin överhandshöger och det var godnatt. Trigg fick ta emot flera slag på marken utan att försvara sig vilket fick domaren att bryta. Om han inte gör något drastiskt är det nog läge för Trigg att lägga av.

Huvudkort
Randy Couture besegrade Mark Coleman via submission i rond 1
Chael Sonnen besegrade Nate Marquardt via domslut
Paulo Thiago besegrade Mike Swick via submission i rond 2
Demian Maia besegrade Dan Miller via domslut
Matt Serra besegrade Frank Trigg via KO i rond 1

Underkort
Mac Danzig besegrade Justin Buchholz via domslut
Melvin Guillard besegrade Ronys Torres via domslut
Robert Emerson besegrade Phillipe Nover via domslut
Phil Davis besegrade Brian Stann via domslut
Chris Tuchscherer besegrade Tim Hague via majoritetsbeslut
Joey Beltran besegrade Rolles Gracie via TKO i rond 2

Bonusar (60 000 dollar)
Galans match: Chael Sonnen vs Nate Marquardt
Galans knockout: Matt Serra
Galans submisison: Paulo Thiago

33 kommentarer »

 • pauno skrev:
  7 februari 2010 kl. 14:49

  Jag är nästan säker på att Rogan & Goldie i slutet av sändningen sa att galans submission gick till Couture och att Thiago fick ”the BSN turning point of the night”. Någon annan som hörde det?

 • shad skrev:
  7 februari 2010 kl. 15:10

  jo, du hörde rätt… måste blivit något fel där… sub of the night gick till randy igår. konstigt….

 • Patrick Jenkinson skrev:
  7 februari 2010 kl. 15:16

  * Couture gjorde vad han behövde för att vinna och att säkra ytterligare matcher. Men snart är det dags för honom att matchas mot någon som har med titelbilden att göra och då kan det bli svårare, mycket svårare. Couture har inte tiden på sin sida så vi får hoppas att det händer snart.

  * Coleman försökte leka tuff och valde att somna istället för att ge sig i sann Hammer House anda (tolka inte detta som något positivt). Han visade att han inte längre har farten och råstyrkan att muskla till sig vinster och detta blir förhoppningsvis hans sista match. Sannolikheten är stor att det är sista matchen i UFC men han kanske tar en eller två matcher till på väg ner mot bottnen.

 • Johan skrev:
  7 februari 2010 kl. 15:32

  Fyfan vad usel Joey Beltran vs Rolles Gracie matchen var. Man satt ju liksom och tänkte ; JAaaaaaaaahhaaa?!
  Den påminde om typ hälften av TUF10 fighterna.

 • Joakim Borgudd skrev:
  7 februari 2010 kl. 15:42

  Mm, Rolles blir inte riktigt nästa stora Gracie. Där får man väl hoppas på Roger Gracie om han börjar gå lite MMA-matcher igen.

  Som du säger jeNk, Nate hade ingenting på rygg alltså och stående chansade han konstant och fick betala för det. Sonnen är inte underhållande men han är bra på det han gör.

  Maia, stort att ta matchen stående, det är en lång bit kvar men han ser ljusår bättre ut stående nu än i sina första matcher i UFC.

 • Patrick Jenkinson skrev:
  7 februari 2010 kl. 16:10

  Visst såg Maia bättre ut men när Miller höll ena handen på skrevet och den andra rakt framför sig landade Maia flera slag och Miller reagerade knappt. Han behöver en bättre boxnings- eller muay thai-tränare som kan hjälpa honom utvecklas fortare, för det går inte snabbt nog om han ska till toppen.

 • dinho skrev:
  7 februari 2010 kl. 16:40

  är det bara jag som är sjukt besviken på NEJJT THE GREEJT?

 • fujiOne^ skrev:
  7 februari 2010 kl. 16:51

  Känns som att folk fortfarande är lite restriktiva med att ge Sonnen lite beröm! Visst han har en stor käft och hans personlighet är inte den mest charmiga. Men han går in och gör ord till handling, alltså dominerar Nate The Great i 3 ronder och totalt mosar kritiken. Visst, Nate kunde kanske gjort vissa saker annorlunda men Sonnen visar att han faktiskt är en jävla kämpe och har framförallt viljan att gå på dom ”stora pojkarna”.

  Sen kan man väl inte annat än njuta av Randy? 46 år gammal går han igen in och gör det han gör bäst. Visst, han är ingen contender men nog fan är han underhållande forfarande. Och att utvecklas som han gör fortfarande är ju helgrymt. Han är nog inte riktigt mänsklig :O

 • Henrik skrev:
  7 februari 2010 kl. 17:00

  Tycker att det är taskigt att säga att folk ska lägga av bara för att det gått trögt på slutet. Dessa män älskar sin sport och ingen, utom läkare, ska säga åt dem att sluta.
  Att trigg å coleman bör gå ner en liga ock slåss på smågalor är nog rätt, men säg inte att de måste lägga av.
  Tror många skulle tycka om att se exempelvis coleman på nästa the zone-gala?
  Som gammal elitidrottare vet jag hur mycket man vill och hur svårt det är att sluta. Coleman kan njuta av sin sport och bli ihågkommen som en hall of famer även om han går några år till, men mot lättare motstånd – för the love of the sport, så att säga.

 • Farujah skrev:
  7 februari 2010 kl. 17:55

  Sonnen påminner lite om Dan Henderson, bra greco bas med ganska tung ground n pound, bra på att neutralisera nates styrkor.

  Jag har aldrig klassat marquardt som en top3 fighter, har alltid kännt att han saknat den mentala aspekten. Nu fick vi ju nästan svar på hur en match mellan honom och henderson hade utspelat sig också. Nate kändes för det mesta stressad på fötterna, och det var inte så mycket tanke bakom varje attack. På den nivån måste man kunna stoppa takedowns bättre.

  All props till Sonnen dock, har inte varit imponerad av honom alls men det här gjorde han jävla bra.

  Jag tror inte att Nate är den som kan ge spindel ”a run for his money”, är det någon som ska göra det i 185 så är det Vitor.

  Randy såg snabb och crisp ut mot coleman, men matchen säger egentligen inte så mycket om Couture. Att han såg så snabb och allert ut, beror väl bara på hur långsam och stel Coleman var. Han gjorde bokstavligen ingenting, och var precis samma fighter som han alltid varit, fast nu utan sin råstyrka och grymma takedowns, vilket gör honom totalt ointressant. Jag blir så glad varje gång jag ser Randy fightas, även om det inte alltid är dom mest spektakulära sakerna han gör, men att i hans ålder gå in och ge killar som Brandon Vera tuffa matcher, det är starkt. Dock känns han helt irrelevant för titeln, när han väl får chansen kommer han att vara 47 och det finns inte på världskartan att han i dagsläget skulle vinna mot Rashad, Rampage, Shogun eller Machida.

 • Rebel-Ape skrev:
  7 februari 2010 kl. 18:16

  Vad snackar ni om, Sonnen var i sann Matt Lindland anda….. henderson ok…samma team o allt…men Lindland har den där eticketten sen lääänge… Sonnen Vs Anderson/Belfort blir faktiskt intressantare än Marquardt.

 • Farujah skrev:
  7 februari 2010 kl. 18:20

  Just det en sak till, får dra till med en riktigt fet I TOLD YOU SO beträffande Thigao – Swick fighten. Fattar inte vad folk ser hos Quick Swick, inte bra på något för fem öre.

 • Peter skrev:
  7 februari 2010 kl. 18:54

  blev imponerad av thiago och besviken på nate… sonnen e dryg.

 • Sonny.L skrev:
  7 februari 2010 kl. 19:03

  Thiago och Sonnen gjorde min dag! Man undrar vem som Kos och AKA skickar efter Thiago härnäst? Man undrar ju om Kos är så sugen på den där re-matchen nu. Känns som han bara har en massa att förlora på det.
  Och Sonnen är jag väl ingen större anhängare av men gillar verkligen inte Marquardt. Hoppas nu att Anderson vinner i Abu Dhabi så Sonnen och Anderson får mötas. Ser verkligen fram emot allt skitsnack som Sonnen kommer att vräka ur sig.

 • dinho skrev:
  7 februari 2010 kl. 19:05

  ingen tror väll på allvar att sonnen har en chans mot självaste ANDERSON SILVA?

 • Tom skrev:
  7 februari 2010 kl. 19:20

  Tro silva får styrk av vitor mer hoppas än tror kanske, men kollat lite på gamla ufc när vitor kom vilka jävla snabba händer kille har, hoppas han visar upp dom blixt händerna mot spindeln, gör han de kommer silva få sova innan han hinner blinka och sen får vitor möta sonnen och den matchen känns riktigt nice.
  Älskar randy couture han är grym!! Kan han vissa samma teknik och överlägsenhet mot en fighter som inte rör sig i slowmotion. Då tror jag och hoppas att han kan knippa åt sig bältet en sista gång innan han går i pension. Nästa för couture?? Vad säger ni jag säger franklin eller vinnare. Jardine vs bader eller Jon Jones när han vinner över Brandon:-P
  Vill se thiago mot Anthony Johnsson i nästa match:-)

 • juelz skrev:
  7 februari 2010 kl. 19:30

  Denna gala var väl inget speciellt, main eventet måste vara det sämsta jag har sett i UFC sen Anderson Silva mot Thales Leites. Jag tyckte båda såg gamla och slitna ut, Jag blir nästan trött när man hör Rogan och Dana kalla Couture för en topp 5 i viktklassen. Skämtar dem med mig eller? Det är ju ganska uppenbart att dem vill ge Couture ännu en titelchans. Vera är väl kanske topp 20-15, Coleman topp 50 om man är snäll. Jag vill ABSOLUT INTE se Couture få en chans på titeln igen om han inte spöar en riktig contender, Vilket inte lär hända.

  Thiago imponerade, Hans standup ser ju förjävlig ut tekniskt sett men den fungerar ju. Grym utstrypning av Swick också, han verkade slockna fort.

  Jag har verkligen varit besviken på UFC en längre period nu, Dem ska kunna leverera bättre galor än så här. Jag tyckte inte den här galan var så jättemycket bättre än Strikeforce’s senaste t.ex.
  UFC 110 ser ut att bli grym dock, Ser fram emot den galan sjukt mycket och det är bara två veckor kvar…

 • andreas skrev:
  7 februari 2010 kl. 19:46

  war sonnen. Han gjord riktigt bra ifrån sig och en riktigt rolig match i en rätt tråkig gala för övrigt.

 • affe skrev:
  7 februari 2010 kl. 21:50

  juelz:

  UFC 110 är bara upvärmning för 111 (GSP vs. hardy, mir vs. carwin) 112 (penn vs. edgar, a.silva vs. belfort) och 113 med shogun vs. machida 2 om jag minn rätt :D :D :D

 • AntonL skrev:
  7 februari 2010 kl. 21:53

  Frågan är ju hur matchen hade sett ut om det hade gjort upp i tungvikt.

 • yonsson skrev:
  7 februari 2010 kl. 22:17

  Coleman såg ut som Moleman i simpsons. Jag tror inte ens han drar folk längre. Han gjorde ju verkligen ingenting.
  Sjukt chockad av Sonnen. Jag trodde Marquardt skulle mosa honom. Ganska tråkig fala för övrigt.

 • Klasse skrev:
  7 februari 2010 kl. 22:24

  Paulo Thiago fixade money in the bank!:)

 • Indy skrev:
  7 februari 2010 kl. 22:40

  Såg någon eftersnacket mellan Rogan och Coleman när coleman skriket efter tito?
  Undrar vad Tito sa egentligen…inget uppskattande gentemot coleman förmodligen, tito är en douchebag!

 • Andreas skrev:
  7 februari 2010 kl. 22:59

  Är jävligt förvånad över att Marquardt blev så dominerad på marken, alltid sett han som top 3 MW. Hoppas det visar sig att han har en skada eller någonting som kan förklara detta…

 • jb skrev:
  7 februari 2010 kl. 23:24

  kjell-sonny är en ny favorit helt klart, känns tom intressant att se honom mot anderson.

 • Farujah skrev:
  7 februari 2010 kl. 23:36

  affe, på 113 är det upplagt för en riktig sluggfest mellan koscheck och daley.

  Förstår inte hur Dana resonerar när han säger att couture SJÄVLKLART är top5, jag vill se om han ens klarar av namn som Luis Cane, Thiago Silva, Rich Franklin, lil nog, vilket jag har svårt att tro i det här skedet av. Han besegrade en talang i form av Brandon Vera, men det känns som att han befinner sig en bit utanför top10, förmodligen knappt top15.

  Men det är Dana White i ett nötskal, inte första gången han skapar egna rankings. Det som kommer ut ur Danas mun ska alltid gälla, oavsett hur dumt det är. Den Dana säger är bäst, ska vara bäst! Period!

 • Farujah skrev:
  7 februari 2010 kl. 23:38

  Indy, tito skrek enligt uppgift payback is någonting (fult/fula ord), och hänvisade till att Coleman och hans manager pratat skit om hans fru och familj.

 • Jens skrev:
  7 februari 2010 kl. 23:54

  Thiagos choke var iaf riktigt grym, snyggt som fan.

  Frank Trigg verka slut, håller inte i de högsta organisationerna längre.
  Matt Serra har ju inte direkt den bästa stand-upen men krut i nävarna har han.

  Riktigt besviken på Marquardt. Trodde han skulle åstadkomma mer. Överkörd är rätta ordet.

  Coleman känns gammal, riktigt gammal. Men hoppas han inte slutar än. Skulle vara kul och se han tvåla till Ortiz. Nån som vet vad som skedde?

  Randy är fortfarande med och är riktigt duktig. Gammal på pappret, men ser yngre o snyggare ut än vanligt. Snyggt skägg.

  Tränade Rolles innan matchen?

 • Tom skrev:
  8 februari 2010 kl. 00:19

  Coleman är så lik the ram (mickey rourke karaktär i the wrestler).

  som du säger farujha så bevisar ju inte couture egentligen ingen med denna vinsten mot slowmotion coleman och tror och hoppas på att han får möta någon av Luis Cane, Thiago Silva, Rich Franklin i nästa match. jag är övertygad över att han tar alla dom hoppas han gör de bara på ett lika imponerande sett som mot coleman.

 • julle skrev:
  8 februari 2010 kl. 00:40

  Jag tycker det är pinsamt när Coleman alltid säger ”i’ll be back” Snälla hans kropp är verkligen för gammal

 • kakka skrev:
  8 februari 2010 kl. 18:54

  Vi kan väl börja med att sudda bort Thiago bland de namn som Couture skulle kunna besegra? Thiago är ju uppenbarligen i samma klass som Rashad (han var ju skadad i sista matchen men lyckades ändå ta minimalt med skada samtidigt som han nästan avslutade Rashad i 3e)

 • ronny skrev:
  10 februari 2010 kl. 19:59

  Coleman så jävligt stel och orörlig ut åldern har tagit ut sin rätt.

Lämna kommentar!

Följ kommentarerna via RSS.

* Obligatoriska fält

MMABloggen har stöd för Gravatars. För att skaffa din egna Gravatar, registrera dig på http://www.gravatar.com.