Hem » UFC, UFC 110

UFC 110 – Resultat och bonusar

21 februari 2010 kl.07:20 av Patrick Jenkinson | 53 kommentarer

Ni finner informationen efter brytet.

Cain Velasquez besegrade Antonio Rodrigo Nogueria via TKO i rond 1
Wanderlei Silva besegrade Micheal Bisping via enhälligt domslut
Ryan Bader besegrade Keith Jardine via TKO i rond 3
George Sotiropoulos besegrade Joe Stevenson via enhälligt domslut
Mirko Filipovic besegrade Anthony Perosh via TKO i rond 3

Krzysztof Soszynski besegrade Stephan Bonnar via TKO i rond 3
Chris Lytle besegrade Brian Foster via submission i rond 1
CB Dollaway besegrade Goran Reljic via enhälligt domslut
James Te Huna besegrade Igor Pokrajac via TKO i rond 3

Galans submission: Chris Lytle
Galans knockout: Cain Velasquez
Galans match: George Sotiropoulos vs Joe Stevenson

53 kommentarer »

 • AntonL skrev:
  21 februari 2010 kl. 10:40

  Det känns så tråkigt attt jag har oftast rätt. Visste att Nogueira har gjort sitt nu och att Cain kunde knocka honom.

  För sisådär fem år sedan så skulle nog ingen köpa att Nogueira kan bli knockad.

 • Cipover skrev:
  21 februari 2010 kl. 10:40

  Galans knockout lär gå till Cain. Han som inte visat något krut i nävarna knockar helt plötsligt den o-knockbare Nogueira. Galans match gissar jag Bonnar/Soszynski för det var ett riktigt krig och det gillar ju Dana.

 • andreas skrev:
  21 februari 2010 kl. 10:55

  Känns synd att nog torskade men visst han har bränt sitt bästa krut. samma sak med wandelei han kommer aldrig vinna mot de bästa i divisionen. Men lite trevlig gala ändå.

  Saknar eran presentation av matcherna på denna galan och hur ni tror de slutar. Det brukar vara en rätt trevlig läsning.

  Förresten den tvserie som de gjorde reklam för på galan vad hette den? Den verkade rätt bra.

 • Pitbull skrev:
  21 februari 2010 kl. 11:18

  Har ingen berättar för wanderlei att hans stil från Pridetiden fungerade mycket bättre än hans stil i dagsläget. När han kom in och började brawla i slutet av sista så gav det ju resultat. Han såg väl hur Hendo gjorde, jaga..jaga det är han ju bra på..

  Sista gången jag hade stake nog att Betta på honom.

 • Ludde skrev:
  21 februari 2010 kl. 12:04

  Bisping saved by the bell x2

 • Joakim Borgudd skrev:
  21 februari 2010 kl. 12:19

  Nog alltså, trodde han var fräschast av de gamla veteranerna på galan, men icke. Cain har verkligen jobbat på sitt stående, han utboxade verkligen Nog. Cro Cop såg väl sådär ut, kör så safe, tycker ju man ska kunna slå ut en sen ersättare. Wandy vann och såg bättre ut än på länge, men kändes lie som att han släppte lös först i slutet, innan dess hotade han inte Bisping stående så ofta. Undrar vem han får nu?

 • Farujah skrev:
  21 februari 2010 kl. 12:42

  Borgudd lär ju bli Akiyama om han går nästa match i 185 igen, japanen har ju uttryckt en stark önskan att få möta wanderlei =).

  Jag hoppade bokstavligen talat upp i soffan när Wanderlei utsågs till vinnare, sett till hela matchen var det ett helt korrekt beslut, wanderlei var nära att avsluta i alla tre ronderna, medan bisping landade ett tungt slag på hela matchen, bra match dock.

  Hade på känn i magen att Big Nog skulle torska, blev helt tom av att se honom bli utslagen sådär, men det är bara konstatera att det inte är samma fighter som i Pride, vart han går härifrån är svårt att se, kanske förloraren av Mir Carwin eller vinnaren av Cro Cop – Rothwell. Han kunde ta Randys slag, men Cain visade sig ha helt annat krut i nävarna, Cain borde lätt kunna avsluta Brock Lesnar.

  En match mellan Cain och fedor skulle ju vara en dröm =)

 • affe skrev:
  21 februari 2010 kl. 13:03

  haha, var jävligt nära på att skrika när Wanderlei höll på att knocka bisping men sen kom jag på att jag har en mamma och en lillebrorsa som ligger å sover :P

 • axel skrev:
  21 februari 2010 kl. 13:20

  Väldigt intressant att se att när Bisping gick ner i sista ronden så var Wanderlei på väg att sparka honom i huvudet, men stoppade benrörelsen, gamla instinkter ligger kvar… Man ser att han är på väg, men hindrar sig själv. Hade onekligen varit jobbigt om han sparkat där…

 • Patrik N skrev:
  21 februari 2010 kl. 14:40

  andreas: Justified hette den om jag inte var alltför trött och minns fel.

  Gillade galan, många bra matcher!

 • juelz skrev:
  21 februari 2010 kl. 14:45

  Alltid tråkigt att se gamla hjältar på väg neråt, Men allt har sin tid. Cain imponerade på mig för första gången på riktigt, Han kan bara bli bättre. Jag vill faktiskt se Cain möta Lesnar nu istället för vinnaren av Mir/Carwin, Jag tror Cain hade tagit båda dem två.

  Wand ser inte ut som gamla Wand längre både utseendemässigt och stil att fightas på, Hoppas han får lite självförtroende från den här matchen och vågar släppa loss lite mer till nästa match. Jag tycker han skulle gått loss tidigare mot Bisping då han ofta blir slagrädd när han fått ett par hårda slag och inte riktigt vet hur han ska försvara sig. Men det är bara att inse att även Wand’s tid är förbi, Riktigt skönt att se han vinna dock.

 • Richard skrev:
  21 februari 2010 kl. 14:50

  Tråkigt att se Nog bli knockad, kroppen kanske har sagt stopp till sist, Cain höjde sig i mina ögon ordentligt, snacka om massiv levelup i sin standup.
  Kul att George fick vinna på hemmaplan och visa lite skön 10thplanet äen om det sved lite att det var mot Stevenson som jag gillar.
  Bader kommer ha bältet i LHW inom ett år, mark my words.
  Riktigt skönt att Wand vann, han behövde det mer än Bisping kändes det som, men segt ändå för jag tycker Bisping är rätt skön och det var länge sen man såg någon som varit lika ödmjuk efter en förlust i UFC.

 • Farujah skrev:
  21 februari 2010 kl. 17:55

  Richard, håller inte med dig i ditt resonemang om Bader, han känns alldeles för fyrkantig, det finns inte i min värld att han inom ett år kan besegra namn som Shogun, machida, rashad, Rampage.

  Nästa steg för Bader borde vara typ Thiago Silva, då får vi verkligen svar på hur bra han är, thiago är en stabil top10 kille.

 • sebbe skrev:
  21 februari 2010 kl. 18:29

  eh BADER MÄSTARE? tror inte det va, jardine lyckades ju för fan stoppa hans nedtagningar mot slutet av matchen till och med. han är stor och stark och stabil inget snack om det men ingen mästare på länge i alla fall.

 • Max skrev:
  21 februari 2010 kl. 19:49

  Cain är uppe i toppen nu. Dock, 108 pannor, lär inte räcka mot varken Carwin, Mir eller Brock. 265 är vad som krävs, Brock är kanske sämre på mycket men storleken kan man inte skämta bort. Störst går först.

  Big Nog ska nog börja fundera på slutet på karriären, han kommer aldrig nå toppen i divisionen igen. Han kommer harva på plats 5-10. Likaså borde Crocop lägga handskarna på hyllan. Vinst, men ingen explosivitet kvar längre. För ett par år sedan hade han vunnit matchen på 1 minut.

  Wanderlei så mindre kantig ut i 185. Klart bäst i sista, men jag tycker att andra ronden var jävligt jämn och hade kunnat gå either way. Bisping var väl med, han har också höjt sig.

  Jardine-Sardine är inte på väg utför men han har helt slutat utvecklas. Andra drar ifrån honom.

  Samma sak för Joe Daddy. En gång i tiden champ, nu slagpåse trots att han inte är över 30. Det borde vara dags för pension där med, innan UFC bryter kontraktet.

 • Malevolent skrev:
  21 februari 2010 kl. 19:58

  Det gjorde ont att se Nog åka ner så fort. Jag var säker på att han skulle vinna fram tills matchen började- han såg så fruktansvärt stel ut jämfört med Cain. Men att han skulle åka ut så snabbt? Om Big Nog ska fortsätta fightas så måste han anpassa sin stil, han kan inte ta stryk som han gjorde under pridetiden.
  Däremot har han ju visat att han har viljan att jobba hårt och försöka utvecklas, så jag tror att han kan gå några bra matcher till, även om hoppet om att se honom som champ nog är ute nu.

  Cain, däremot! Vilken förändring! Han har visat det absolut viktigaste för en champ: förmågan att uvecklas från fight till fight. Han var bra, nu är han bättre, och han kommer att bli fantastisk.

  Wand visade klart att han har några bra fighter kvar, men faktum är ändå att man blir glad av att se honom göra en tiondel av det han gjorde i pride. Han älskar uppenbarligen sitt jobb och jag tycker helt klart han kan ge det ett år till eller två, men jag hoppas han har sjävinsikt nog att lägga av i tid.

  Bisping gjorde en okej match, men en sak börjar bli jävligt uppenbar: han beöver ett nytt camp. Wolfslair behandlar honom som en champ han inte är. Han behöver lite nya ideer, och folk som inte dyrkar honom. Killen har ju potential, men han faller tillbaks i samma ‘cirkla och slå’ grej så fort han blir pressad. Han har inte knockoutpower nog för att leva på den strategin. Han utvecklades ju rätt mycket när han var med i ultimate fighter, kanske är dags att dra utomlands igen.

  Bader har ju visat att han har verktygen, men jag tror inte vi får se honom som champ på ett par år till. Men han har knockoutpower och styrka, och om han kan få upp sin cardio och slipa sin teknik så kommer han gå långt.

 • Dylan skrev:
  21 februari 2010 kl. 20:16

  Bra gala tycker jag. Blev imponerad av George Sotiropoulos. Jardine har ingenting att göra i UFC längre.

 • pwd skrev:
  21 februari 2010 kl. 20:28

  Max.
  tyvärr kan jag inte hålla mycket av det du sa….. möjligtvis det som jardine.

 • Dykarn skrev:
  21 februari 2010 kl. 20:43

  Appropå det som diskuterades härom dagen, armbågar på marken = stoppad match pga cuts. Tråkigt.

 • kakka skrev:
  21 februari 2010 kl. 21:02

  Trodde redan innan att Cain var den bästa HW:n i tungvikten. Tror att han skulle avsluta Brock i dagsläget utan problem. Om Randy klarade Brocks brottning så tror jag att Cain gör det. Han lär dessutom slå ut Brock innan det går till marken… Ge Cain eller JDS chansen på bältet, de är de 2 bästa contenters som finns i divisionen. Tror Cain skulle vara en mycket svår match även för Fedor.

 • Joakim Borgudd skrev:
  21 februari 2010 kl. 21:14

  Det känns intressant att vi har tre killar i toppen av tungvikten som litar på sin brottning som främsta vapen – Lesnar, Carwin och Velasquez. Dock är de helt olika fighters. Jag blev sjukt imponerad av Cain men undrar ändå om han kan matcha storleken hos Carwin och Lesnar, det blir intressant. Men en framtida mästare är han garanterat – frågan är om det blir nu eller om ett par år.

 • Morgall skrev:
  21 februari 2010 kl. 21:48

  Härligt att Australiensiska publiken förstod det tekniska grapplingen på marken, det känns som att vi är på god väg att expandera rejält globalt framöver.

 • Reellron skrev:
  21 februari 2010 kl. 21:50

  George Sotiropoulos.. WOW, vilken fin teknik o rörelse på marken! Som om det inte räckte med det såg hans boxning dessutom tight och bra ut! (inte världklass men relativt) Han har ju alltid varit rätt bra men WOW :)

  Cain Velasquez bevisade en gång för alla att han hör hemma i topp-striden, ser just nu Cain som två i divisionen efter Lesnar.

  Brian Foster imponerar på mig igen, där har vi en kille som kommer vara top 10 inom ett till två år, tighta upp mark gamet och guarden så har vi en riktigt contender i framtiden där.

 • Anders E skrev:
  21 februari 2010 kl. 21:59

  grymt gala!

  matchen jag var mest spänd inför var wanderlei vs. bisping. Tyckte wanderlei såg bättre ut än på länge även om han var lite för avvaktande, men jag tror han ville ta det lite lugnt för att inte bränna ut sig. Tror han kommer göra bättre ifrån sig nästa match då han har testat cuttet än gång innan och får lite mer självförtroende och dessutom lär coacherna påpeka att det funkade bäst när han gick på lite mer.

  bettade på Sotoropolis och wow han levererade verkligen, han har ju sett riktigt bra ut innan men det var kul att se att han kunde leverera mot bättre motstånd, tror verkligen han kan bli en kraft att räkna med i lättvikten! Han har mycket bra boxning och sjukt grymt markgame. Matchen var helt klart fight of the night

  tråkigt med Nogueria, tyckte han såg riktigt bra ut mot Randy, men han var i mycket sämre form denna matchen, antingen är han numera slut helt och hållet slut eller så var han sjuk/skadad.
  Cain såg verkligen bra ut!

  Lytles kneebar var riktigt snygg, hoppas ständigt att han börjar använda sig av hela sin arsenal lite mer istället för att bara svinga vilt stående.

 • Farujah skrev:
  21 februari 2010 kl. 22:09

  Max håller inte alls med dig, man måste inte cutta till 265 för att bli mästare, Brocks vikt är ju bara en fördel för honom om han kan ordna en takedown tidigt i matchen för sin patenterade lay n pray, för på fötterna har inte mycket att hämta mot en fighter som Cain. Har väldigt svårt att se honom ta ner cain.

  JDS är också en intressant kille, vi får se hur det går för honom mot Gonzaga.

 • Farujah skrev:
  21 februari 2010 kl. 22:10

  Håller med om att Cain skulle utgöra betydligt större problem för Fedor än vad lesnar skulle göra, Lesnar är väldigt endimensionell medan Velasquez känns jävligt allround.

 • Richard skrev:
  21 februari 2010 kl. 22:35

  Farujah och Sebbe.

  Det är inte så att jag vill se Bader som mästare direkt, tycker inte brottare fightas särskilt underhållande, men med lite mer cardio och slipad teknik så kommer han vara ett monster ala Brock i LHW, tyvärr.
  Seriöst på senaste tiden så har brottare fan dominerat i UFC, Sonnen, Maynard,Evans, hela HW är full av brottare i toppen typ.
  Är BJJn helt död eller?

 • Dykarn skrev:
  21 februari 2010 kl. 22:57

  Förresten, vilken usel teknik Bonnar hade. Så helt otekniskt ut. Han kan ta en smäll men nån borde säga åt honom att det är bättre att ta slagen på handskarna istället för ansiktet, även om han kan ta det.

 • Petter skrev:
  21 februari 2010 kl. 23:07

  Hur kul det än är med Cains utveckling så kan jag garantera att Brock kommer ligga på honom och mala sönder honom. Gillar inte Brock som fighter men han är helt enkelt för stor.

  Ett bevis på att det borde införas fler viktklasser. Inga andra champs kan leva så mycket på sitt storleksövertag, så varför ska Brock kunna det?

 • skurtbert skrev:
  21 februari 2010 kl. 23:12

  Richard

  Klart BJJ:n inte är död. Finns massor av duktigt folk utan brottarbas som markteknik. Kolla bara BJ Penn, Anderson Silva, Fedor (judo/sambo), Machida, Shogun mfl. Däremot så har alla mycket att hämta från brottningens explosiva take-downs i MMA. Den som bestämmer vart matchen ska utspelas har ju ett ganska fint övertag.

 • Farujah skrev:
  21 februari 2010 kl. 23:29

  Richard, tänk nu på vad du säger, ja att brottare har dominerat, men bader är långt ifrån den bäste brottaren i den divisionen.

  BJJ och submissions är verkligen inte dött.

  Okej Sonnen dominerar marquardt en gång och nu är bjj dött? Kommer du ihåg vad som hände när han mötte maia?

  Evans, jaa Thiago Silvas trademark är ju inte direkt hans submissions, även om han råkar ha ett svartbälte i BJJ, och glöm nu inte att Evans blev ganska illa utslagen av Machida för inte så längesen. Shogun är ingen brottare och är rankad nr 2 i sin division, rampage jackson använde sin brottning senast i pride.

  Något som däremot verkar vara helt dött är den stängda guarden, något som det har debaterats om ganska flitigt på amerikanska forum. Såvda man inte heter demian maia, shinya aoki eller shinya aoki så är det ju meningslöst att köra med en stängd guard. Fedor är också en annan som kan dra helt sjuka armbars från ryggen genom sin öppna aggresiva guard, men att ligga med stängd guard och hoppas på att låsa in en triangel är nog kört i dagsläget, folk är så pass utbildade i BJJ att man känner till dessa standardlås. Betydligt bättre att köra på en offensivare öppen guard, man är iofs mer sårbar för benlås men å andra sidan har man betydligt större chans att dra submissions och svep.

 • Farujah skrev:
  21 februari 2010 kl. 23:39

  Petter, nu är det ju så att det faktiskt finns ganska enkla sätt att besegra brock på, han har ganska klara brister i sin standup som jag tror att vilken hyffsad striker som helst med krut i nävarna borde kunna utnyttja.

  Jag tror inte att Brock kan mala ner cain på det sättet, jag menar randy tog sig upp från brocks mount hur lätt som helst och snubben var 45, ser inte varför cain, fedor eller någon inte ska klara av det.

 • Jonas skrev:
  22 februari 2010 kl. 00:11

  Farujah

  dina inlägg är humoristiska

  ”finns enkla sätt o slå brock på”

  LOL

  o visst Cain e grym osv. men skicka inte upp killen till stjärnorna för det.

  Brock piskar dom alla ;)

 • Per skrev:
  22 februari 2010 kl. 00:30

  Så härligt att wandy fick en fjäder i hatten. PRIDE 4 EVER… man såg hur benet var nära att sparka in skallen på bisping på slutet..han var bra rädd det såg man , det blev Bispings fall,… undrar vad den där tönten gör nu?? Tungvikt???

 • bobbakv skrev:
  22 februari 2010 kl. 00:40

  Håller med Petter helt o hållet! Nånstans mellan 225 o 235 borde dom införa som ny viktklass.

 • Petter skrev:
  22 februari 2010 kl. 00:53

  Hur det kommer gå i deras möte får vi helt enkelt se. Men man brukar ju säga att storlek avgör när två fighters är tekniskt jämbördiga. Brock har dessutom visat prov på att lära sig tekniker ganska hyffsat. Tro inte att det finns några enkla sätt att slå honom på. Mer än i teorin då. :)

 • julle skrev:
  22 februari 2010 kl. 01:13

  Ganska intressant gala. Komihåg nu mina herrar att det är lätt att efter ha sett en vinst av någon att höjja denne till himlen.

  Nog för att Cain såg grym ut och att han är väldigt stabil men komihåg, detta mot mindre grabbar.

  Jag tror Cain skulle få det mycket svårt mot Brock, jag säger dock inte att han är chanslös men fortfarande så är brocks storlek så överväldigande

 • Farujah skrev:
  22 februari 2010 kl. 09:01

  Han har ju inte fått möta en kille med bra striking än, Mir tror han är bra men det är han inte och han pippade honom på fötterna under deras andra möte. Men okej visst, brock är en gud om ni så vill

 • Jonas skrev:
  22 februari 2010 kl. 10:52

  tack farujah

  äntligen sa du det. brock är Gud :D

 • Chris skrev:
  22 februari 2010 kl. 14:03

  Äh brock är väl inte gud, han är tjock

 • julle skrev:
  22 februari 2010 kl. 14:14

  Farujah, Frank Mir har visst bra striking

  Menar du att Cain har bättre Striking än Mir?

  Antar att du säger det efter att du har sett träningsvideos när han slår kombinationer på den där kudden

  Jag tycker det är oerhört dumt att säga att Cain har bättre Striking än Mir

  Tror t.o.m mir skulle smiska upp Cain faktiskt

  Jag menar, Vem har du sett Cain imponera mot stående? Mir var ju fan mer imponerande än Cain mot Nog.

  Mir matade Kongo som sänkte Cain 2 gånger

  Men det är som vanligt med dig, du ser det bara på ett sätt och är så sjukt jävla insnöad på det

  F.Ö hoppas jag på Cain då jag gillar honom mer än iallafall Mir.

  Egentligen :D vem vill inte se Carwin vs Lesnar???? Hade vart stentufft

 • Farujah skrev:
  22 februari 2010 kl. 14:48

  Julle, jaa jag är insöad och ser allt på ett sett, snarare du som är det.

  Frank Mir har inte alls bra striking, den har blivit bättre ja, men han saknar explosivitet och kraft i sina slagkombinationer, han tittar fan ner i marken när han slår. Använd ögonen istället för att lyssna på vad andra säger, hans striking har blivit bättre men är fortfarande långt ifrån bra. Han använder nästan inga legkicks, hans händer har blivit lite bättre tekniskt men har inte särskilt mycket kraft, jämfört med fighters som Fedor, overeem, JDS, Gabriel Gonzaga, Shane Carwin osv.

  Det var ju inte heller så att han direkt skakade kongo med sitt slag, han tog väl honom mer off guard.

  Cains seger mot Nog var ju mer imponerande än mirs, mir sänkte nogueira 3 gånger utan avsluta honom när han var sjuk och skadad, medan Cain behövde en gång mot en fit nogueira, talar sitt tydliga språk.

  Jag kan nämna minst 8-9 fighters som skulle mosa Frank Mir.

  Herregud, sen när blev Brock oslagbar? Han dominerar en överhypad Frank Mir och helt plötsligt är han omöjlig? Randy tog sig enkelt upp från hans mount, så tydligen finns det en hel del svagheter och hans striking befinner sig fortfarande på bäbisstadiet.

 • julle skrev:
  22 februari 2010 kl. 16:04

  Okej, du har rätt. Frank Mir hade tur mot nogueira och Kongo

 • Farujah skrev:
  22 februari 2010 kl. 16:09

  Har inte sagt någonstans att Mir hade tur, finns inte något som kallas tur i den här sporten, dock tycker jag inte att han är den tredje bästa tungviktaren i världen.

 • Andreas skrev:
  22 februari 2010 kl. 16:27

  Farujah. Erkänn att du är sne på Mir bara pga hans uttalanden om att Fedor skulle få det svårt i ufc pga hans storlek? ;)

 • Vasa skrev:
  22 februari 2010 kl. 18:04

  Håller med Kakka, Ge titleshot till Valesquez eller Dos Santos nu. Känns som att dom har mest chans på Brock och även förtjänat en titelmatch nu.

 • Farujah skrev:
  22 februari 2010 kl. 21:10

  Andreas, jag köper inte franks ord för fem öre, innan han fick stryk av Brock gick han och sa att Fedor var den bästa tungviktaren i världen, att han trodde att Anderson Silva och Lyoto Machida kunde besegra Brock, men helt plötsligt när han får lite smisk gör han en tvärvändning och säger att Brock skulle mala ner fedor, hur går det ihop? Det är han själv som är sur bara för att han själv blev nedhållen och saknade styrkan och explosiviten att ta sig ut, för omöjligt var det verkligen inte.

  JDS väger 237 LBS, Cain väger 240, tror den vikten är idealisk och inte cutta för att ta sig ner till 265. Man har fördelar i början av matchen, men avslutar man inte matchen halvägs in i rond 2 så försvinner helt plötsligt alla fördelar.

 • Andreas skrev:
  22 februari 2010 kl. 22:30

  Haha nä vet det Farujah. Men bara för han dissar din hjälte behöver det ju inte betyda att han inte har krut i nävarna etc? :D

  Faktum är det att Frank har grym bjj, samt att han faktiskt (även fast du inte vill tro det) har väldigt bra standup. Tror absolut han kan vinna över Cain stående.

  Och angående vikten så är det fördelar/nackdelar med alla kroppstyper, framför allt är det fördelar/nackdelar beroende vilken kroppstyp man har förhållande till vilken typ av fighter man är. Är ens stil att kontrollera med brottning finns det bara fördelar med att vara så stark som möjligt. Men är ens stil att hålla fighten stående är det en fördel att se ut som tex A.Silva, dvs lång.
  Blir jävligt rörigt nu när jag skriver men är åt helvettes för trött efter träning för detta. Men det jag vill komma till är att om jag som fighter vill gå ut och kontrollera min motståndare med brottning vill jag vara så tung/stark som möjligt, dvs i detta fall väga 265 punds. Men vill jag gå ut och boxa skiten ur min motståndare vill jag väga 230 – 240 punds? Men då medkommer det ju nackdelar vid båda fallen. Självklart kan man inte ha monsteruber ”springa runt i ringen när matchen är slut”-cardio ala Tyson Griffin. Och samtidigt om man väger 15 kg mindre än sin moståndare så har man garranterat ett underläge i clinch etc… Aja du förstår kanske vars jag vill komma, blev less på att skriva :P

 • Andreas skrev:
  22 februari 2010 kl. 22:33

  Och angående att vara endimensionell så är ju det aldrig en fördel. DOCK är man en mycket bättre/större/starkare brottare än sin moståndare kan man ALLTID använda det. Men är man världens bästa thaiboxare men helt utan brottning så åker man på backen vem man än möter, och då hjälper ens Lumpineestadiumchampionchipbälte föga.

 • niclas 1 skrev:
  22 februari 2010 kl. 22:44

  ”Nog för att Cain såg grym ut och att han är väldigt stabil men komihåg, detta mot mindre grabbar”

  —Rothwell, Kongo…

 • Farujah skrev:
  23 februari 2010 kl. 00:26

  Nu säger du ju dumheter, brock är inte stark i clinchen, han blev utmusklad där av Couture och fedor är ett monster i clinchen.

  Jag blir inte irriterad för att han dissar min så kallade hjälte, jag blir irriterad när han vänder kappan efter vinden. Han är en person som inte går att ta på allvar och ändrar sin filosofi vart efter. Han dissade Brocks styrketräning och storlek, hävdade att den bara skulle utgöra en fördel om det handlade om armbrytning, men nu gör han själv samma sak, förstår du?

  Okej grym stående, snälla han är inte grym stående. Hans standup har förbättrats, men han tillhör ju fortfarande inte tungviktens bästa strikers, inte i närheten ens.

  En grym striker är aistair overeem, tävlat och slagit några av dom största namnen i k-1, JDS är grym stående. Tunga händer är något man föds med, vissa har det, andra har det inte. Nu pratar jag inte bokstavligt, missförstå mig inte, men tror du Mike tyson och Sonny Liston lärde sig slå hårt? Nej, dom gjorde det enda sedan dom var barn. Jag hoppas att du förstår att jag nu inte menar att ett hårt slag är direkt kopplat till genetiken, utan att det är något man utvecklar ganska tidigt.

  Franks BJJ är bra, men han är långt ifrån divisionens bästa grappler. Han skulle vara chanslös på marken mot Gonzaga och Werdum till exempel, som båda är världsmästare i BJJ. Att vara en grym grappler är mer än att dra ett par schyssta submissions från ryggen.

  Att cutta till 265 är bara en fördel i början av matchen, låter den lättare motståndaren en att jobba så kommer det bli jobbigt, även i topposition. Bara för att Brock lyckades hålla ner Frank mir, så betyder det inte att han kan göra det mot alla motståndare, Randy tog sig ur hans mount, så om mir inte gjorde så betyder det helt enkelt att mir inte är så bra som han tror att han är, annars skulle han inte bara ha legat i halvguarden utan att göra något, för vi alla vet ju att han låg i en usel possition.

  Du såg ju på Brock hur trött han var i slutet av första ronden mot Randy, när man är så stor så spelar det ingen roll hur grym kondis man har, man kommer bli trött fort.

 • Andreas skrev:
  23 februari 2010 kl. 07:51

  Menade inte att Mir eller Brock har ”grym” standup, snackade generellt… Visst Frank Mir är kanske inte så bra som han själv tror, men han är fortfarande betydligt bättre än va du tycker.

  Och vad det gäller vem som är bäst Grappler så får gärna Mir – Gonzaga fightas, för det är verkligen en fight som jag skulle vilja se av 1000 olika andledningar. Dessutom väger ju Gonzaga 265… ;)

  Nä men då är Couture en jävel på brottning själv. Sen kan man oxå fråga sig hur många det är som tagit ner och mountat Couture innan Brock? Typ Barnett för 8 år sedan

 • Farujah skrev:
  23 februari 2010 kl. 12:29

  Brocks standup är värdelös, franks är inte värdelös däremot, dock tillhör han inte divisionens bättre strikers, skiljer ju ljusår mellan honom och JDS, Alistair Overeem osv.

  Gonzaga är typ den sämsta möjliga matchupen för mir, bättre grappler och bättre striker.

  Brock vägde 280-285 på fight night och är i sin fysiska prime, Couture var ringrostig vägde 220 och var 45. Dessutom var Couture nära att ta ner lesnar själv, hade inte Brock tagit tag i staketet så hade han åkt ner.

Lämna kommentar!

Följ kommentarerna via RSS.

* Obligatoriska fält

MMABloggen har stöd för Gravatars. För att skaffa din egna Gravatar, registrera dig på http://www.gravatar.com.