Hem » UFC, UFC 112

UFC 112 bekräftat för Abu Dhabi

27 januari 2010 kl.16:25 av Rasmus Hvitfeldt | 15 kommentarer

Frankie Edgar, UFC 112

Det har varit många om och men kring UFC 112, ska det gå i Abu Dhabi? Ska B.J. Penn och Anderson Silva gå matcher där? Kommer det att vara utomhus? Allt har nu blivit bekräftat av UFC-chefen Lorenzo Fertitta som säger att UFC 112 kommer att vara den första gala som hålls utomhus och att det blir Abu Dhabi.

Ingen gala utan ett kort och det är minst sagt ett starkt kort. Det innehåller två titelmatcher precis  som det tidigare ryktats om, det är BJ Penn mot Frankie Edgar samt Anderson Silva mot Vitor Belfort. Ytterligare en match som är bekräftad är Renzo Gracie mot Matt Hughes. Gracie som i december skrev på för att gå sex matcher i UFC, gör nu sin debut mot den förre detta welterviktmästaren.

Angående matcherna tror jag att B.J. Penn relativt lätt kan försvara sin titel, likaså Anderson Silva. Vad som helst kan dock hända. Vem vet, en ren träff och Anderson Silva kanske knockas.

15 kommentarer »

 • dinho skrev:
  27 januari 2010 kl. 16:53

  Bj kommer ju ha lekstuga mot frankie men anderson mot vitor kan ju faktiskt bli något.

 • Ludde skrev:
  27 januari 2010 kl. 16:55

  Vitor har sett läskigt bra ut i sina senare matcher tbh

 • Johnsson85 skrev:
  27 januari 2010 kl. 17:23

  Riktigt grym gala lär det ju bli. Hoppas verkligen Belfort knockar Anderson Silva, Bj utklassar Frankie Edgar och Renzo Gracie submittar Matt Hughes.

 • Matte skrev:
  27 januari 2010 kl. 18:03

  har Vitor sett läskigt bra ut? jämför hur läskigt bra han har sett ut mot inte så bra motstånd och se hur läskigt bra Anderson har vart när han har kört över topp namn…

 • ahs skrev:
  27 januari 2010 kl. 20:10

  @Matte:visst är det så,visst är det så – Anderson i toppform är nog nära på oslagbar..

 • dinho skrev:
  27 januari 2010 kl. 20:32

  fan vad vitor är underskattad tror absolut att det kommer bli silvas hårdaste prov hitills

 • andreas skrev:
  27 januari 2010 kl. 20:44

  Renzo Gracie skrev på för 6 matcher? Tror aldrig han lär få gå alla dom matcherna i alla fall.

  Hur är det med Gustavsson i denna galan. Det som ni skrev något löst om innan?

 • Rasmus Hvitfeldt skrev:
  27 januari 2010 kl. 20:47

  andreas:

  Här är senaste ryktet angående Gustavsson:
  http://www.mmabloggen.se/tva-titelmatcher-ryktas-for-abu-dhabi/

  Är som sagt bara tre matcher bekräftade, så finns ju rum för honom i denna gala. Andra matcher som det ryktas som är Kendall Grove mot Mark Munoz, Terry Etim mot Rafael dos Anjos och en match med DaMarques Johnson.

 • Jan skrev:
  27 januari 2010 kl. 21:29

  DaMarques Johnson, visst i all ära så är det säkert tuf’s klippning och vinklande men han får min mage att kännas som vinterkräksjuk!

 • Ludde skrev:
  27 januari 2010 kl. 23:41

  @Matte
  Är du dum eller? Han utklassade rich franklin(Som jag ser som toppmotstånd) minst lika hårt som anderson gjorde! Och matt lindland är inte ”kass” och han körde över honom utan större ansträngning

 • Farujah skrev:
  28 januari 2010 kl. 01:13

  Jag tror Anderson kommer få det tufft med Belfort, kommer nog lätt bli hans tuffaste match i karriären. Vitor är nog den enda som kan ge svar på andersons snabbhet, och snackar vi One-punch knockout power så har han nog ett övertag, dock är andersons haka jävligt bra. Vi såg ju mot Rich Franklin, han snuddade honom bara och det räckte.

 • Alexander on tour skrev:
  28 januari 2010 kl. 01:52

  Vad händer om det börjar regna?

 • Skurtbert skrev:
  28 januari 2010 kl. 08:57

  Haha Alex, du är i fel land om du oroar dig för regn ;)

 • Malevolent skrev:
  28 januari 2010 kl. 10:53

  Finns rätt många frågor obesvarade ang. Silvia VS Belfort:

  1. Hur bra är Belfort på marken? Silvia är ju bevisat en bra grappler, har Belfort något att sätta emot där?
  2. Hur bra kondis har Belfort? Han slår stenhårt och blixtsnabbt, inget snack om saken, men hur länge kan han göra det?
  3. Hur stark är Belfort mentalt? Silvia kommer psyka honom. Kan han hålla sig lugn och fokusera på sitt game, eller kommer han pressas till att rusa in i grejer han inte borde göra?

  Belfort har definitivt en chans, men det känns som han är för otestad- varken hans groundgame eller cardio har pushats ordentligt sen återkomsten i UFC. Om inte Silvia går och blir för självsäker så tvivlar jag på att vi får se en ny champ, även om jag tror det vore bra för viktklassen om saker och ting skakades upp lite.

 • Anders E skrev:
  29 januari 2010 kl. 13:58

  belfort lär ju ha övertaget på marken, det var ju inte för intet han efter sina KO-segrar i ufc på den gamla goda tiden högt skanderade ”Jiu Jiutsu!!! Jiu jiutsu!!!” =P
  Nej men skämt och sido! Trots att belfort väl skall vara ett svartbälte sedan många år tillbaka under gracie så kan jag inte minnas när han visat detta, å andra sidan är det troligtvis som med Wandy(som ju också ska vara jävligt stabil på marken på träning, men vägrar använda sig av det på match).

  Tror absolut att Belfort kan bli ett rejält hot mot Anderson, om matchen börjar bra för honom(Belfort), för det är väl hans största svaghet, hans psyke? Ger Anderson Belfort utrymme att bygga sitt självförtroende genom att som han brukar känna på honom i inledningen tror jag det kan bli en tuff match för Silva. Om han däremot från början pressar bör han väl kunna ge Belfort Deja vú och ”knäcka” honom.
  Och Belforts form bör ju vara bättre än någonsin nu när han är nere på lite mer naturlig vikt och värt att notera var ju att han försökte lägga på sig massa vikt inför matchen mot Fedor, men på kort varsel fick banta ner sig för att möta Franklin, så han kommer utan tvekan vara i betydligt bättre form än vi såg honom senast.
  Jag hoppas faktiskt att Belfort vinner, dels då det öppnar upp divisionen och dels för att jag alltid gillat honom, dessutom behöver Silva komma ner på jorden(ja han är grym, men jag gillar ändå inte hans spelade ödmjukhet).

Lämna kommentar!

Följ kommentarerna via RSS.

* Obligatoriska fält

MMABloggen har stöd för Gravatars. För att skaffa din egna Gravatar, registrera dig på http://www.gravatar.com.