Hem » M-1, UFC

UFC och M-1 Global förhandlar igen (Uppdaterad igen)

4 januari 2010 kl.19:39 av Joakim Borgudd | 22 kommentarer

Det verkar som att Dana White och Vadim Finkelchtein lagt stridsyxorna åt sidan, i alla fall för tillfället. Finkelsten som är VD för M-1 Global skrev nämligen nyligen på sin twitter att de förhandlar med UFC igen.

Uppdatering: Om man tittar på Finkelchteins twitter verkar förhandlingarna ha fått ett abrupt slut eller så har någon hackat hans konto. Med tanke på språkbruket får man väl hoppas på det sistnämnda.

Uppdatering: Finkelchtein menar i ett uttalande att inga samtal förs med UFC, att Fedor och Mousasis hem i USA är Strikeforce och att han inte har ett twitterkonto.

I en intervju efter UFC 108 pratade även White sig varm om hur gärna han skulle ha Gegard Mousasi och Fedor Emelianenko i UFC och öppnar även han dörren för nya förhandlingar.

”Det är inte det att jag inte vill förhandla med M-1. Jag vill få klart den här skiten. Jag vill ha honom [Mousasi] och jag vill ha Fedor, jag vill göra det. De kan ringa mig direkt och så kan vi börja prata och komma fram till något. Jag skulle älska att få in Mousasi, han förtjänar det verkligen.”

Det återstår att se vad det är betyder, men det är verkligen intressanta nyheter om de visar sig stämma. UFC och M-1 Global förhandlade fram tills i juli förra året men kunde inte komma överens. Istället gick Fedor kort därefter till Strikeforce och han och Mousasi är definitivt organisationens stora stjärnor inför 2010.

Man kan anta att Strikeforce gör allt de kan för att förlänga eventuella avtal med de de båda särskilt. Däremot var M-1 Global och UFC enligt rapporterna ganska långt ifrån att komma överens men framgångarna för Strikeforce kanske har förändrat läget.

Det intressanta blir också hur Strikeforce lyckas i arbetet att hitta bra utmanare till sina mästare, vilket definitivt är viktigt för att hålla de nöjda. För Fedor borde det inte vara några problem, där hägrar stormatchen mot Alistair Overeem och även Fabricio Werdum får väl räknas som ett vettigt namn. Sen finns ju Josh Barnett där ute och trots skandalen inför Affliction är han nog inte ute ur bilden.

För Mousasi är väl läget lite mer tveksamt, Dan Henderson finns ju men han matchar man kanske hellre i mellanvikt mot den mindre publikfriande Jake Shields. Sen finns ju självklart underhållaren nummer ett, Muhammed ”King Mo” Lawal men frågan är om man vill låta honom gå en titelmatch efter bara en match i organisationen. Problemet är väl att det inte riktigt finns något annat stort namn inför galan på CBS i april, där har Strikeforce en del jobb att göra om man ska erbjuda Mousasi en utmaning.

22 kommentarer »

 • jeNk skrev:
  4 januari 2010 kl. 21:17

  Tror att det bara är snack. M-1 har hela tiden sagt att de är intresserade om förutsättningarna skulle vara de rätta och det kommer de förmodligen aldrig bli med UFC. Dana ger en smula info i en intervju och alla är så hungriga att de inte kan låta bli att äta…

  Lite kinkig känner jag mig nu. Men har sett dem dansa denna dansen förr…

 • Jonte B skrev:
  4 januari 2010 kl. 21:29

  Skulle inte förvåna mig för fem öre om detta är Danas hämnd för Hendo. Jag kan tillochmed tänka mig att han skulle kunna rucka på några principer bara för att visa Strikeforce vem som är boss :) Pissa på Scott Coker lite ;)

 • Joakim Borgudd skrev:
  4 januari 2010 kl. 21:51

  Om det blir av och det blir klart att Fedor och Mousasi kommer att lämna – vore det inte festligt att låta de båda mötas i deras kvarvarande matcher? Tre matcher mellan de båda, bäst av 3 eller något vore ett fint svar av Strikeforce ;)

 • Hepek skrev:
  4 januari 2010 kl. 22:15

  Har faktiskt en känsla av att de kommer komma fram till något den här gången.
  Ge aldrig upp hoppet Grabz!

 • Kris skrev:
  4 januari 2010 kl. 22:19

  Men det gick åt kuken denna gång också

  ”Had talks with Dana White and L. Fertitta. They offered to suck my cock for signing Fedor. I said no to their offer. Sorry all. No deal;) 7 minutes ago from web”

 • ronny skrev:
  4 januari 2010 kl. 22:27

  Vadim Finkelstein vill inte släppa sina guld kort Fedor och Mousasi, Utan dom så skulle m1 globan falla avskyvärt i värde. Om man vänder på steken Mr Dana jag vill signa Bj penn och Anderson silvia bara att ringa !

 • Johan skrev:
  4 januari 2010 kl. 22:41

  För 28min sedan på hans twitter

  ”Had talks with Dana White and L. Fertitta. They offered to suck my cock for signing Fedor. I said no to their offer. Sorry all. No deal;)”

 • jb skrev:
  4 januari 2010 kl. 22:43

  hörde att det va bluff

 • Joakim Borgudd skrev:
  4 januari 2010 kl. 22:53

  Ja alltså, jag har svårt att tro att Vadim skulle skriva så på sin Twitter, men vad vet jag.

 • affe skrev:
  4 januari 2010 kl. 23:06

  ”Very strange mood this Mr White, first he’s very kind, then when i say no to him sucking my cock, he gets angry, i should bitch slap him.”

  vfinkelstein för 39 min sedan på sin twitter

 • affe skrev:
  4 januari 2010 kl. 23:08

  @Stickkyty18 FUCK DANA WHITE!!! In a fight i would kill him in a second…))))

  jäklar den här ”vfinkelstein” är arg

 • andreas skrev:
  4 januari 2010 kl. 23:43

  alltså vore kul på ett sätt om de joinade ufc. men då skulle striceforce tappa riktigt i värde. kanske rent av inte klara sig. vore kul med en starkare motståndare till ufc. Vore bättre om några ufcsnubbar sket i dana och gå till striceforce istället.

  Eller fedor kan gå en match i ufc och möta den dana ställer han emot. sen vinner han och bevisar han är bäst och gå tillbaka och slåss i strikeforce. Fast det skulle nog aldrig dana gått med på.

 • lars skrev:
  4 januari 2010 kl. 23:43

  Fedor kanske vågar sig fram nu när Brock ( den riktige tungviktsmästaren)är borta.

 • Reellron skrev:
  4 januari 2010 kl. 23:47

  Jag hittar inte inläggen på sidan, jag som inte vet hur twitter fungerar bara eller har de tagits bort tro?

 • andreas skrev:
  4 januari 2010 kl. 23:48

  vaddå vågar sig fram? Skulle inte för 5 öre tro att Fedor är rädd för att möta Brock.

 • Jokke skrev:
  4 januari 2010 kl. 23:58

  Från: http://www.m-1global.com/lang/en/2010/01/04/m-1global-president-vadim-finkelchtein-official-statement-on-%E2%80%9Ctwitter%E2%80%9D-rumor/

  M-1Global President Vadim Finkelchtein official statement on “Twitter” rumor.

  Posted on Monday, January 4, 2010

  Amidst reports of talks between the UFC and M-1 Global in regards to Fedor Emelianenko and Gegard Mousasi, M-1Global.com received the following statement from M-1Global President Vadim Finkelchtein.

  “Today I heard the rumors of me allegedly stating on my twitter
  account that we are negotiating with the UFC. I want to state that
  there are no talks with the UFC whatsoever. Our partner in the USA is
  STRIKEFORCE, we are happy to cooperate with STRIKEFORCE. Fedor
  (Emelianenko) and Gegard (Mousasi) fight there and they are quite
  happy with the conditions and how they are treated with respect there.
  Finally, I don’t have any account on Twitter. The account that
  ignited the rumors is false. Our attorneys are already aware of the
  situation and shortly this fake account will be deleted.”

  Från: http://twitter.com/vfinkelstein

  # Any negotiations with UFC i will only do through Mr. Keyvan Z. Ganji at Fightplay.tv 13 minutes ago from web

 • affe skrev:
  4 januari 2010 kl. 23:59

  Any negotiations with UFC i will only do through Mr. Keyvan Z. Ganji at Fightplay.tv
  13 minutes ago from web

  WHAT THE FUCK????? fightplay.tv är ju en svensk sida

  http://www.fightplay.tv/nyheter/mma/ufc/2010/01/04/sag-aldrig-aldrig-dana-white-och-m-1-diskuterar-ater-om-fedor/
  här har denne Mr. Keyvan Z. Ganji från fightplay

 • Malevolent skrev:
  5 januari 2010 kl. 02:11

  Hoppas verkligen att det här inte blir av. Hur grymt det än vore att få se Fedor i UFC så är det, i det långa loppet, mycket viktigare att det finns en stark utmanare till UFC i staterna. Får Dana White styra och ställa som han vill så kommer det skada sporten i längden.

 • Pirreus skrev:
  5 januari 2010 kl. 03:42

  Jag är övertygad om att Fedor vill fightas i UFC, samma med Mousassi. Det är idrottsmän som vill utmana sig mot de bästa i världen och för nuvarande fightas dem bästa i världen hos UFC. Så varför väljer man Strikeforce? Bättre affär?

  Ja, kanske men i slutändan finns det mer pengar att tjäna i UFC och det kommer det alltid att göra så länge inte majoriteten av alla dem bästa byter organisation til Strikeforce. Så min teori är att man valde Strikeforce för att bygga upp dem lite och jävlas med UFC samtidigt som man är fullt medveten om att om skeppet sjunker så förlorar man ingenting! men om det går bra så får man i slutändan bara ut en bättre affär utav UFC. Win-Win, enligt mig är Finkelstein ett affärsgeni.

  Fedor kommer att fightas att skriva på för UFC innan 2011 så länge inte något kontrakt hindrar honom, garanterat!

 • Pirreus skrev:
  5 januari 2010 kl. 03:43

  att fightas / att skriva på*

 • Keyvan@Fightplay skrev:
  5 januari 2010 kl. 07:28

  Alltså…jag må älska MMA men inte faaaaan förstår jag vad det är för skämt på g…
  Jag fick mig ett gott skratt i alla fall och gjorde ett inlägg om det faktum att det falska twitter-kontot av nån anledning använde sig av mitt namn.

  http://www.fightplay.tv/nyheter/mma/ufc/2010/01/05/dagens-bild-jag-forstar-ingenting/

  Ha en bra dag, nu ska jag tydligen vara med och förhandla om Fedors kontrakt….aaa…jooooo.

 • MMABloggen » Blog Archive » M-1 Global pratar inte med UFC skrev:
  5 januari 2010 kl. 09:42

  [...] Igår började ryktena om nya förhandlingar mellan M-1 Global och UFC att spridas på internet. Bakgrunden var att Dana White pratat om hur gärna han skulle se Fedor Emelianenko och Gegard Mousasi i en intervju efter UFC 108. Efter det följde kommentarer från ett twitterkonto signerat Vadim Finelstein som sa att förhandlingar hade inletts, det kontot visade sig dock vara oseriöst och idag följer reaktioner från M-1 Global. [...]

Lämna kommentar!

Följ kommentarerna via RSS.

* Obligatoriska fält

MMABloggen har stöd för Gravatars. För att skaffa din egna Gravatar, registrera dig på http://www.gravatar.com.