Hem » UFC, UFC 106

UFC rensar ut

10 december 2009 kl.09:16 av Joakim Borgudd | 5 kommentarer

UFC verkar ha börjat med lite julstädning och har sparkar ut fyra killar man inte tycker håller måttet. En av dessa är den meriterade Denis Kang som spåddes en ljus framtid när han kom till UFC i januari. Men tyvärr har han inte riktigt infriat förväntningarna utan förlorade sin debut mot Alan Belcher. Efter det vann han förvisso en match men han förlorade senast mot Michael Bisping på UFC 105 och det blir knappast en mästare av kanadensaren.

Jag är ett stort fan av Kang som vann 21 raka matcher mellan 2003 och 2006 och sågs som en av de bästa mellanviktarna i världen. Sen förlorade han mot Kazuo Misaki och har inte varit samma fighter sedan dess och han har gång på gång viktit ner sig i matcher som han haft övertaget i. Nästa för Kang kan mycket väl bli Sydkorea, där han har sina rötter och redan är en stor stjärna efter tidigare matcher i landet.

En annan som väntades lyckas i UFC var Brock Larson, han kom till UFC som nummer två i WEC efter Carlos Condit och hade en imponerande karriär bakom sig. Hans enda förluster var mot Condit och Jon Fitch och det började bra i UFC med två vinster, men sen tog det stopp och han förlorade två raka mot okända namn. Antagligen har han en ganska bra lön och då man känner att han knappast är mästarmaterial får han gå, fastän han är en bra fighter.

De andra som också fått lämna är Roli Delgado och Jason Dent vilka inte riktigt är lika meriterade fighters som de ovanstående herrarna. Delgado var med i TUF8 där han vann sin match i finalen, men sen blev det två raka förluster mot två elaka britter i Paul Kelly och Andre Winner. Historien är liknande för Jason Dent, där var UFC dock ännu mindre förstående. Han var med i den förra säsongen av TUF och vann sin match under finalen mot en annan deltagare men i hans andra match på UFC 106 blev det förlust mot George Sotiropoulos och han får nu lämna.

5 kommentarer »

 • Daniel (filmtips m.m) skrev:
  10 december 2009 kl. 09:49

  Som många andra hade man lagt större hopp till Kang, än det han infriade. Han skulle ju köra över Bisping!
  Fast det ”ska” ju alla göra….men det blir sällan så.

  Inge folk man kommer sakna direkt.

 • Farujah skrev:
  10 december 2009 kl. 11:31

  Synd för Kang, han är så bra egentligen.

 • Joakim Borgudd skrev:
  10 december 2009 kl. 11:39

  Ja tyvärr alltså, det gör ont i hjärtat att se Kang gå, men tyvärr är han inte riktigt på topp mentalt längre känns det som och då förlorar han matcher.

 • Oscar skrev:
  10 december 2009 kl. 15:08

  Senast mot Bisping såg det ju helt klart ut som att han bara gav upp.

 • MMABloggen » Blog Archive » Den irländska handgranaten förlänger med UFC skrev:
  18 december 2009 kl. 12:47

  [...] mörka ekonomiska tider som dessa har UFC valt att avskeda en och annan från organisationen. Så blev inte fallet för Marcus Davis som har två raka [...]

Lämna kommentar!

Följ kommentarerna via RSS.

* Obligatoriska fält

MMABloggen har stöd för Gravatars. För att skaffa din egna Gravatar, registrera dig på http://www.gravatar.com.