Hem » UFC, UFN, UFN 20

UFN 20 – Resultat (Spoilers!)

12 januari 2010 kl.12:00 av Joakim Borgudd | 29 kommentarer

Gå vidare för att se resultatet från nattens UFC Fight Night 20 samt läsa en kort rapport.

Gray Maynard vs Nate Diaz
Galan bjöd på en hel del domslut, ett par mer kontroversiella än andra. I huvudmatchen bestämde sig Gray Maynard och Nate Diaz för att puckla på varandra stående i tre ronder. Efter tre ronder gav domarna segern till Maynard efter ett delat domslut, han hade definitivt träffat hårdast och skadad Diaz några gånger men försökte aldrig avsluta eller ta ner sin motståndare. Diaz använde sin räckvidd och träffade en hel del vilket öppnade upp Maynards ansikte, men det räckte inte i domarnas ögon. Den sjätte raka segern för Maynard, dock inte lika imponerande som han nog hade velat. Han erkände efteråt att Diaz lyckades psyka honom till att byta slag stående istället för att använda sin brottning.

Efrain Escudero vs Evan Dunham
Matchen startade i högt tempo och Efrain Escudero satte flera hårda slag på den långe Evan Dunham. Denne överlevde dock stormen i den första ronden där han blev både nedslagen och hamnade i en giljotin. I den andra ronden hittade Dunham rätt och kunde jobba på avslut från Escuderos rygg samt träffa stående. I den tredje fick han utdelning ordentligt genom ett armlås som tvingade Escudero att klappa efter en lång betänketid, vilket kan ha skadat hans arm allvarligt.

Tom Lawlor vs Aaron Simpson

Tom Lawlor chockade alla och körde över Aaron Simpson i den första ronden med tunga slag och perfekta kontringar. Trots att Simpson var rejält skadad kunde ha mirakulöst överleva ronden. I de efterföljande ronderna blev det en mer jämn tillställning där båda träffade stående och fick nedtagningar. I slutet av den tredje ronden verkade Lawlor tröttna och Simpson satte flera nedtagningar och hade sin motståndares rygg, det verkar ha gett honom segern. En förvånad Lawlor fick se sig besegrad via ett delat domslut.

Amir Sadollah vs Brad Blackburn
Här visade Amir Sadollah ännu en gång att han är riktigt bra stående. Han bjöd på en lektion i thaiboxning med sparkar, knän och slag vilket Brad Blackburn inte verkade ha något att svara på. Sadollah hade sin motståndare rikigt skakad ett par gånger men kunde inte avsluta och tog sitt andra raka domslut på kort tid genom en imponerande prestation.

Resultat
Gray Maynard besegrade Nate Diaz via delat domslut
Evan Dunham besegrade Efrain Escudero via submission (armlås) i rond 3
Aaron Simpson besegrade Tom Lawlor via delat domslut
Amir Sadollah besegrade Brad Blackburn via domslut

Chris Leben besegrade Jay Silva via domslut
Rick Story besegrade Jesse Lennox via domslut
Rory MacDonald besegrade Mike Guymon via submission (armlås) i rond 3
Nik Lentz mot Thiago Tavares dömdes lika
Rafael dos Anjos besegrade Kyle Bradley via domslut
Gerald Harris besegrade John Salter via TKO i rond 3
Nick Catone defeats Jesse Forbes via delat domslut

Bonusar (30 000 dollar)
Galans match — Aaron Simpson vs Tom Lawlor
Galans submission – Evan Dunham
Galans knockout – Gerald Harris

29 kommentarer »

 • Karl-GSP skrev:
  12 januari 2010 kl. 05:19

  Kan bara säga att jag är lite besviken på besluten. Hade både Lawlor och Diaz som vinnare..

 • niclas1 skrev:
  12 januari 2010 kl. 05:35

  och jag blir besviken på dig som spoilar wec här! och på mig själv som inte fattade bättre än att detta kunde hända.

 • niclas1 skrev:
  12 januari 2010 kl. 05:46

  och på mig själv åter för att jag svamlar!! Ber alltså om ursäkt.

 • Limpan skrev:
  12 januari 2010 kl. 08:30

  Snurrigt niclas! :)

  grymt att leben vann, blir till att se matcherna efter jobbet!

 • Farujah skrev:
  12 januari 2010 kl. 10:43

  Hur fan kunde tråkiga Maynard få beslutet med sig? Jag hoppas han får en titelchans, så att BJ kan mörda honom.

 • christian skrev:
  12 januari 2010 kl. 11:14

  Är ju en sak att se på det farujah, låta han få det så man får se en slakt. Ser nog dock hellre Edgar där ifall det är dom 2 som det står mellan. Edgar har nog inte heller en chans men tror det skulle bli mer underhållande. Lite av ett skämt att Maynard är uppe i sammanhanget på contender i 155, men det visar ju bara på 1. hur överlägsen BJ är just nu och 2. att motståndet i 155 inte är så hett. Ser florian som nr1 contendern fortfarande och ser gärna dom 2 mötas igen än någon annan. även ifall det nu inte kommer hända

 • Alexander J skrev:
  12 januari 2010 kl. 11:20

  Matt Serra ser ju ut att kunna banta ner sig lite. Tror iof inte att han tar BJ men det skulle vara kul att se dem mötas. Som sagt, det finns ingen som kan hota BJ i lättvikten just nu.

 • Joakim Borgudd skrev:
  12 januari 2010 kl. 11:22

  Jag såg nog Maynard som vinnaren mot Diaz, han träffade ju klart hårdast men försökte ju inte riktigt avsluta. Men säger efteråt att han är besviken på att han inte följde sin plan utan bara ville knocka Diaz.

  Han är knappast underhållande, men jag tycker det vore ett skämt att ge Edgar titelmatch eftersom han förlorat mot Maynard. Har man vunnit 6 raka i UFC mot bra motstånd och inte är en titelkandidat vore det konstigt. Om man nu inte kör BJ vs Edgar på UFC 112 i New Jersey som är hemmaplan för Edgar. Men UFC kan nog hypa upp BJ vs Maynard som ”mästaren mot eleven”.

  Annars var ju matchen mellan Lawlor och Simpson galen, hade Lawlor som vinnaren men icke.

 • Klasse skrev:
  12 januari 2010 kl. 11:35

  Jag såg också Manyard som vinnaren, vilket är konstigt då massor verkar ha Diaz som vinnaren och jag är största nuthuggaren av Diaz som finns.:) Måste nog se om matchen!

 • MMABloggen » Blog Archive » UFN 20 – Matcherna skrev:
  12 januari 2010 kl. 11:39

  [...] UFN 20 – Matcherna 12 januari 2010 kl.11:37 av Joakim Borgudd | Inga kommentarer Här kommer matcherna från huvudkortet på nattens UFC Fight Night 20, passa på att titta så länge de finns kvar. Resultatet samt en rapport från galan hittar ni här. [...]

 • Farujah skrev:
  12 januari 2010 kl. 11:52

  Nu när jag såg om matchen så var det kanske inte helt fel att ge den till maynard, även om han är lika tråkig för det ;D.

  Andra ronden var helt klart till maynard, medan sista var till Diaz. Första var ju väldigt jämn, kunde gått och vilket håll som helst.

 • CocaCola skrev:
  12 januari 2010 kl. 13:06

  Jag tycker det var rätt med Maynard som vinnare.

  Simpson – Lawlor kunde slutat draw. 10 – 8 lawlor första och 10-9 10-9 Simpson i andra och tredje tycker jag.

 • KBK skrev:
  12 januari 2010 kl. 13:50

  åå så boring maynard är….

 • Daniel Bodin skrev:
  12 januari 2010 kl. 14:49

  hade faktiskt också maynard som vinnare och då älskar jag diaz bröderna.. andra ronden rätt klart till maynard medan första och sista var täta. om man ser matchen som helhet (även om ufc inte dömer på sådant sätt) känns det rätt klart att maynard vann.
  Hade dock lawlor som vinnare, men kan såklart bero på att jag verkligen ville att han skulle vinna.
  Skönt att Amir levererade, synd att han inte kunde avsluta efter det snygga knäet i tredje..

 • Vic skrev:
  12 januari 2010 kl. 15:00

  Maynard kanske förtjänar titelmatch pga alla vinster, men tycker inte han borde få chansen ändå. Sjukt tråkigt fighter och har precis ingen chans mot BJ. Visst kanske inte Edgar kanske inte heller har så bra chanser, dock roligare fighter och tror faktiskt han är vassare än Maynard nu för tiden.

 • Joe X skrev:
  12 januari 2010 kl. 15:10

  Hoppas verkligen inte maynard får nån titelmatch hur som helst. Diaz såg ju inte direkt ut att ha någon knockout power så kunde ju lätt gått in mer men som vanligt blir det mest segt. Diaz borde lära sig sparka.

  Simpson och Dunham är nya favoriter. Sjukt imponerande o komma tillbaka på det sättet.

 • julle skrev:
  12 januari 2010 kl. 16:33

  Jag hade maynard som vinnare 29-28. Hatar förövrigt diaz bröderna då ingen av dom har knockout power och bara står och duttar, visst är det roligt att se dom på marken, men stående är dom tråkiga

 • Björn skrev:
  12 januari 2010 kl. 18:56

  Julle: säg det till Robbie Lawler… Nick Diaz duttar rätt hårt, Nate duttar inte lika hårt.

 • Farujah skrev:
  12 januari 2010 kl. 20:01

  Julle Nick slår faktiskt ganska hårt, Frank Shamrock trodde likadant under inför deras match men ändrade uppfattning.

 • julle skrev:
  12 januari 2010 kl. 20:05

  Robbie lawler och Frank Shamrock bryr jag mig inte om, okej om GSP sa att dom duttade hårt men komigen Frank och Robbie och säg inte att Robbie håller klass

 • Kemal skrev:
  12 januari 2010 kl. 20:41

  Riktigt tråkig gala tyckte jag. Saknade karaktär kändes det som.

 • PotnusW skrev:
  12 januari 2010 kl. 21:04

  Zzzzzzzzzzzzzzzz…

 • yayayay skrev:
  12 januari 2010 kl. 22:04

  Både Maynard och Lawlor var klara vinnare för mig… Lawlor lite mindre klar, men tycker ändå att han borde stått som vinnare.

  Snygg submission av Dunham, dumt av Escudero att inte klappa tidigare…

 • Klasse skrev:
  12 januari 2010 kl. 22:09

  Julle: GSP har ju inte ens modet att ta en smäll längre, det har dock den gode Frank, Robbie och senast Scott Smith och de tycker nog inte att han duttar.

 • Simon skrev:
  12 januari 2010 kl. 22:41

  Asså att ge Maynard en titelmatch är ju ett skämt, Bj kommer döda honom med sin boxning och ville han inte ner på marken med Nate så kommer han inte ivlja ner på marken med BJ och även fast han ville skuylle han aldrig få ner honom. … Kenny Florian är den enda som jag ser kan hota BJ dock kan de inte ge honom fighten ännu.

 • Lasha skrev:
  13 januari 2010 kl. 01:24

  Asså om man ska ta up aspiranter för att möta Penn, så tycker jag att de e en fajter som glöms… Tyson Griffin.
  Han har ju visserligen förlorat mot en av aspiranterna dvs, Edgar. Men i övrigt så har han ett jidiget record. Å han såg Gryyym ut mot Franca( riktig nice K.O) . Han e ju Teamm8 me Maynard å har lite samma stil, båda har många Decisions på ”Ufckortet” men Tyson har vart me längre å har vunnit mot dtörre namn, lr?
  Nough said, Hatar Maynard iallafall!

 • Simon skrev:
  13 januari 2010 kl. 01:39

  hehe hatar maynard ja. Ja Tyson hör till toppen helt klart, men vill se han mot någon till. Såg en intervju med maynard nyss, ser ut som han krockat med en buss.

 • Jens skrev:
  13 januari 2010 kl. 13:55

  Imponerande att både Simpson och Dunham kom tillbaka. Speciellt Simpson…vilken jävla haka han har.

 • Ludde skrev:
  13 januari 2010 kl. 19:24

  Jag fattar om dem sätter edgar mot bj. Bj hade slaktat maynard. Tkr maynard fick relativt mkt stryk här, tänk mot bj då? Har inte sätt matchen än, men hur fan gick det till för att maynard skulle piska edgar?

Lämna kommentar!

Följ kommentarerna via RSS.

* Obligatoriska fält

MMABloggen har stöd för Gravatars. För att skaffa din egna Gravatar, registrera dig på http://www.gravatar.com.