Hem » UFC, UFN, UFN 21

UFN 21 tar form

20 januari 2010 kl.22:39 av Rasmus Hvitfeldt | 8 kommentarer

UFC Fight Night 21 kommer att fungera som en inledning till nästa säsong av The Ultimate Fighter, säsong 11. Redan har flera fighters från föregående säsonger blivit bekräftade att mötas på galan och nu även Cole Miller som ryktas möta Andre Winner. Miller, som åkte ut tidigt i säsong fem, mötte Joe Lauzon i en kvartsfinal och fick erkänna sig besegrad tidigt in i programmet. Winner kom desto längre in, men snubblade dessvärre på mållinjen mot Ross Pearson som vann på enhälligt domslut. I en match mot Miller kan mycket väl Winner vinna, antagligen genom knockout, då Millers haka inte verkar vara den starkaste i UFC.

Huvudmatchen på galan kommer att vara Kenny Florian mot den meriterade Takanori Gomi som UFC nyligen kontrakterat. Ska bli minst sagt intressant att se Gomi som gör sin första match i UFC även om det återstår en del frågetecken kring honom utifrån senaste årens prestationer. Om nu BJ Penn skulle fortsätta i lättvitkt, skulle Gomi på sikt vara en utmanare på titeln?

Som ni kanske inte hunnit förtränga så vann Roy Nelson den senaste säsongen av The Ultimate Fighter och om ryktena stämmer kommer han att gå match mot skyskrapan Stefan Struve. En Struve som senast mötte Paul Buentello i ett sömnpiller till match där Struve tillslut stod som vinnare. Förhoppningsvis blir denna match mer underhållande om inte annat för de vitt skilda kroppstyperna de har.

8 kommentarer »

 • Alex skrev:
  20 januari 2010 kl. 23:56

  Andre Winner knockar Cole Miller i första. Något annat skulle förvåna mig.

  Håller inte med om att Struve vs. Buentello var ett sömnpiller. Tyckte matchen var ganska underhållande. Hoppas dessutom hålländarn smiskar skiten ur Nelson.

 • Alex skrev:
  20 januari 2010 kl. 23:59

  holländarn*

  :)

 • Daniel (filmtips m.m) skrev:
  21 januari 2010 kl. 01:46

  Är jag ensam om att inte alls tro på Gomi längre, oavsett motstånd?
  Ja nästan då.
  Men ingen skulle bli lika gla’ som jag om han skulle lyckas.

 • Tommy skrev:
  21 januari 2010 kl. 10:56

  Struve vs Buentello är knappast en av matcherna jag räknar till sömnpiller. Nelson kommer att subba Struve rätt tidigt i matchen. Det blir nice att se.

  Kenflo kommer att ta ner Gomi nästan omedelbart och vinna därifrån och jag kommer att lida alla helvetets kval.

 • Axel skrev:
  21 januari 2010 kl. 12:53

  Tycker Florian är en för hård första match, Gomi behöver matchas lättare för att han ska få en bra start och på sikt kunna hota BJ…

 • Anders E skrev:
  21 januari 2010 kl. 13:03

  känns som att florian kommer vinna på rearnaked eller att han kommer cutta Gomi så illa att domarn bryter, alternativet är ju sjävlart att gomi slår så stora hål i luften att han blir trött och förlorar ett decison. Hoppas verkligen att så inte är fallet utan att the fireball kid är tillbaka och krossar allt motstånd för att få en rematch mot bj, men jag är mycket tveksam… =/

 • Richard skrev:
  21 januari 2010 kl. 15:02

  Miller by Helicopterarmbar.

 • jöz skrev:
  21 januari 2010 kl. 16:27

  Axel.

  Jag kan delvis hålla med dig. Florian är en mycket tuff match, men UFC kan inte riskera att Gomi får styrk av någon no-name. Han är ju trots allt en gammal p4p-kung.

  Jag tror även som många andra att Gomi inte kommer ha med toppstriden i divisionen att göra. Dels pga hans lilla frame, dels pga att han inte alls övertygat mig sedan Pride-erdan tog slut.

Lämna kommentar!

Följ kommentarerna via RSS.

* Obligatoriska fält

MMABloggen har stöd för Gravatars. För att skaffa din egna Gravatar, registrera dig på http://www.gravatar.com.