Hem » Nyheter/Rykten, UFC, UFC 110

Vad hände egentligen mellan Bonnar och Soszynski?

24 februari 2010 kl.22:53 av Rasmus Hvitfeldt | 20 kommentarer

9944-9944

Matchen mellan Stephan Bonnar och Krzysztof Soszynski på UFC 110 fick ett abrupt slut. I början av rond tre möttes de vid mitten av oktagonen, rörde varandras handskar och fick in ett par slag. Men sekunder senare slog de i varandras huvuden och Bonnar fick ett jack på pannan. Domaren John Sharp såg inte detta och trodde att det var ett slag som orsakat jacket. Han manade på de båda att fortsätta, tills en minut senare, då han pausade matchen och lät en doktor att se över skadan.

Till Bonnars besvikelse blev matchen stoppad och man hörde Sharp säga genom en närstående kamera att det var ett slag, och inte en skallning som fått matchen att bli avbruten. Soszynski blev tilldelad vinsten i form av TKO.

Rätt ska vara rätt och Bonnar har nu gått ut och sagt att det enda rätta vore att ändra resultatet till ”no contest” eller lika. Enligt reglerna ska matchen gå till domarbedömning om den måste stoppas på grund av något som orsakats illegalt. I det här fallet dömde domarna matchen lika och det skulle också ha blivit slutresultatet i så fall. Bonnar har inte överklagat, men säger att han planerar på att göra det. En returmatch är aktuell och båda parterna välkomnade det glatt när de blev tillfrågade på presskonferensen efter galan.

En match som denna väcker en hel del frågor. Ska till exempel videorepris avgöra vad det var som orsakade Bonnars cut? Är Sharp en domare bra nog att döma MMA, eller UFC i synnerhet? När får vi se en returmatch mellan Bonnar och Soszynski?

20 kommentarer »

 • JG skrev:
  24 februari 2010 kl. 23:03

  Jag ser gärna en rematch. En mycket mycket bra match tills cuttet.

 • Matte skrev:
  24 februari 2010 kl. 23:16

  skulle gärna se att dom införde videorepriser i såna här fall. det kan inte vara alltför kul att ha slitit röven av sig i flera månader och sen torska på grund av ett domarmisstag.

 • julle skrev:
  24 februari 2010 kl. 23:24

  Dom gjorde ju det i Jones vs Hamil

 • niclas 1 skrev:
  24 februari 2010 kl. 23:43

  Jag tycker det var en dålig match. Visst mycket kämpande, men för tekniskt ful för ufc.

  Lagom kvalitet för strikeforce.

 • Pejja skrev:
  25 februari 2010 kl. 00:06

  Jones VS Hamill var det ju en icke tillåten armbåge som avgjorde matchen….

 • Farujah skrev:
  25 februari 2010 kl. 00:22

  Pejja, nej det var ju det som inte var fallet, hammill slog axeln ur led redan i fallet, därför borde Bones jones ha tilldelats en tko vinnst.

 • Morgall skrev:
  25 februari 2010 kl. 11:39

  Man måste ju analysera vad som egentligen hände.

 • Franjo skrev:
  25 februari 2010 kl. 12:44

  Jones förlorade pga otilåtna armbågstekniker, man får tydligen inte slå armbågen i fejjan i en huggande rörelse

 • Björn skrev:
  25 februari 2010 kl. 13:14

  Hamill vs Jones – Det domslutet var ju helt solklart, 110% rätt att Hamill vann matchen. Fruktansvärt dåligt av Jones, man undrade verkligen om han ens kände till reglerna i UFC.

 • greg skrev:
  25 februari 2010 kl. 14:32

  Det är ju en sådan idiotregel utan dess like appropå hamill vs jones.

  Men nu till matchen, om bonnar hade propsat på videorepris hade dom väl i princip varit tvugna att göra så och då hade dom sett att det var en skallning och dömt annorlunda. Eftersom dom gjorde det i jones match är det okej i alla matcher. Så bonnar har sig själv att skylla att han nu måste hålla igång ett långt efterspel istället för att koncentrera sig på en rematch. (en synnerligen irrelevant sådan kan tillägas)

 • Dykarn skrev:
  25 februari 2010 kl. 15:57

  De tekniska finesserna i denna matchen lyste med sin frånvaro. Såg mer ut som en fredagskväll utanför en stockholmskrog i samband med stängning.

 • Farujah skrev:
  25 februari 2010 kl. 16:03

  Björn, du verar inte ha förstått, hammill slog axeln ur led och hade ändå inte kunnat fortsätta.

 • tojo skrev:
  25 februari 2010 kl. 16:33

  Håller med julle, greg och Farujah här. Mazzagatti skulle ha brutit matchen innan de olovliga armbågarna eftersom Bones hade krossat en Hamill som slutat försvara sig ordentligt. I kombination med en axel ur led borde de ha kunnat ändra domslutet om man nu i denna match ska överväga att kunna göra det.

 • Pirreus skrev:
  25 februari 2010 kl. 16:34

  Sharp verkar vara en idiot. När Sosynzki vart petad i ögat så sa han att ”Cmon, a fight is a fight” och drog igång matchen utan någon som helst återhämtning och sen att han inte kollat på replay innan han uttalar sig. Förstår att det kan vara svårt som dommare att veta när man ska hoppa in och bryta en TKO men när man sabbar sånna här glasklara beslut så förtjänar man sparken.

 • yonsson skrev:
  25 februari 2010 kl. 16:39

  @Farujah
  Jag tror att alla redan har fattat det, men det var inte Hammill som stoppade matchen. Han kanske hade velat fightas vidare med axeln ur led (och säkert förlorat ändå). Den som stoppade matchen var domaren. Visst, skan uppstod innan, men Hammill avbröt inte matchen, det gjorde domaren.

  Att det visade sig att Hammill knappt kunde gå EFTER stoppet hör liksom inte dit, rent tekniskt. Hade Jones satt en vanlig armbåge, så fine, men det gjorde han inte. Om det hade varit en skallning, så hade troligtvis de flesta hållt med Jones team.

 • yonsson skrev:
  25 februari 2010 kl. 16:41

  I sista meningen ska det såklart stå ”så hade de flesta hållt med Hammills team”

 • Alexander on tour skrev:
  25 februari 2010 kl. 17:12

  Klart att Matchen Bonna-Sosinsky skulle varit en no-contest. Video repriser borde vara tillgängliga i sådana här situationer. Det handlar trots allt om vinstpengar.

  En re-match för mig känns rätt ointressant. Att två T.u.f deltagare slåss mot varandra är inget som får mitt blod att rusa i höjden.

 • Morgall skrev:
  25 februari 2010 kl. 17:55

  Greg

  Om jag nu får påpeka att även om den matchen är aningen irrelevant, så är det tämligen underhållande att se två killar slåss på ett sätt som Ian Roberto kallade det för ”Grismatch” om jag inte minns rätt.

  Alla matcher behöver inte vara relevanta, bara dem är underhållande på ett sätt som åtminstonde öppnar mer än några ögon.

 • Pirreus skrev:
  25 februari 2010 kl. 21:59

  Word på AlexOT

 • Jonte B skrev:
  26 februari 2010 kl. 01:38

  Jag tyckte faktiskt polacken vann fram till incidenten, såg det inte som lika.

Lämna kommentar!

Följ kommentarerna via RSS.

* Obligatoriska fält

MMABloggen har stöd för Gravatars. För att skaffa din egna Gravatar, registrera dig på http://www.gravatar.com.