Hem » Nyheter/Rykten, WEC

Varner väntas möta Shalorus

23 februari 2010 kl.11:00 av Joakim Borgudd | 7 kommentarer

Nu rapporterar MMAweekly att WEC planerar ännu en spännande match inför sin första PPV-gala. Den före detta mästaren i lättvikt, Jamie Varner har nämligen avslöjat att han förmodligen möter den obesegrade Kamal Shalorus. Blir det mötet av vill jag inte missa matchen för allt i världen. WEC 48 går den 24 april och i huvudmatchen möts Jose Aldo och Urijah Faber.

Varner var som sagt mästare i WEC fram tills han mötte Benson Henderson på WEC 46 i januari. Matchen var hans första på ett år då han dragits med skador sen det tidigare mötet med Donald Cerrone. Innan dess hade den hårdslående Varner inte förlorat sen han 2006 mötte Hermes Franca i UFC.

Den Iranfödde Shalorus tävlade i fribrottning för Storbrittanien under OS 2004 och var ett tag rankad topp tio i världen. I fyra år har han bott i Texas och tränat MMA och debuten kom 2008, sen dess har det blivit 6 segrar och ett lika resultat. Två av segrarna har komit i WEC och med tunga händer och brottning av världsklass kan han bli en tuff motståndare för Varner. Vinnaren här blir antagligen aktuell för titelstriden.

7 kommentarer »

 • sirwan skrev:
  23 februari 2010 kl. 11:41

  Inte ens samma viktklass! Shalorus skulle bli överkörd tror jag,

 • Joakim Borgudd skrev:
  23 februari 2010 kl. 11:50

  Viktklass? Shalorus har så vitt jag vet gått alla sina matcher i lättvikt. Ett stort steg till Varner, men med hans bakgrund kan det bli intressant.

 • Styrkan skrev:
  23 februari 2010 kl. 12:45

  Shalorous är intressant. Bara sett hans senaste match, men kombinationen grym brottning, grym haka och kass boxning har i alla fall mycket potential.

 • Joakim Borgudd skrev:
  23 februari 2010 kl. 12:52

  + bra kondition, han svingade ju vilt i 3 ronder utan att se särskilt trött ut ;)

 • greg skrev:
  23 februari 2010 kl. 15:04

  Helt otrolig matchup :D :D
  Varner som gillar att förlita sig på sin brottning skulle väl mer eller mindre bli skolad i clinch och sprawl av Shalorus! Problemet för araben är väl att Varner är mycket bättre stående. Men å andra sidan har Shalorus riktig kraft och är inte rädd att slagväxla! MAKE IT HAPPEN!

 • Klas skrev:
  23 februari 2010 kl. 17:32

  Hur kan man inte gilla WEC :D

  Blev så jävla glad när man hörde de skulle få köra sitt race och inte bli inbakade i UFC som många ville.

 • sirwan skrev:
  23 februari 2010 kl. 20:20

  true.. jag som trodde Shalorus fightades 66kg.. kan iallfall bli en rolig match

Lämna kommentar!

Följ kommentarerna via RSS.

* Obligatoriska fält

MMABloggen har stöd för Gravatars. För att skaffa din egna Gravatar, registrera dig på http://www.gravatar.com.