Hem » Nyheter/Rykten, Strikeforce

Werdum är 99% säker

20 januari 2010 kl.23:18 av Patrick Jenkinson | 25 kommentarer

Det har länge ryktats om en match mellan tungviktarna Fedor Emelianenko och Fabricio Werdum och nu verkar matchen vara väldigt nära att bli verklighet. Werdum uppger i en intervju med Tatame att det med 99-procents säkerhet kommer att bli match den 16 april dem emellan. Werdum konstaterar att han har tre månader på sig att träna inför sitt livs viktigaste match och menar att han redan har en färdig strategi.

- Jag kommer inte kunna besegra Fedor genom att ta hans arm eller ben, han skulle aldrig ge sig…jag kommer att skapa historia. En vinst mot Fedor betyder inte att jag är bättre än honom, för han är den bäste, men jag kommer att vara bättre än honom den kvällen, säger Werdum.

Matchen är egentligen ingen överraskning då det inte finns någon annan på tur i Strikeforce att utmana den siste kejsaren. Alistair Overeem skulle vara ett intressant alternativ men han verkar ha fullt upp med annat. Även om Werdum inte tillhör det yttersta toppskiktet i divisionen är han i alla fall en mycket mer spännande utmanare än vad Brett Rogers var. Och matchen kan bara sluta på ett sätt – att jag sitter i min soffa med magsmärtor på grund av min nervositet.

25 kommentarer »

 • Alexander on tour skrev:
  20 januari 2010 kl. 23:28

  Möjligt att du kommer vara nervös Jenk, men matchen kan bara sluta på ett sätt – Med att Fedors konstant neutrala ansikts uttryck byts ut mot ett nästan lika neutralt ansiktsutryck som döljer ett nästan helt omärkbart leende, medans Werdum käkar matta.

 • goldy skrev:
  20 januari 2010 kl. 23:35

  Blotta tanken på denna matchup ger mig kväljningar. Grappler utan KO-power mot monster som bättre (I mma-buren/ringen) grapplers inte kunnat submitta trots grymma lägen. Förjävla synd att CBS tror att USA hellre ser en fighter de såg vinna ett tråkigt beslut än ett gigantiskt svaert monster (som inte är dopat, FU HATERS). Dock passar ju Maj inte Alistair, och datumet kanske inte går att ändra. Men ändå. Jag hade hellre sett instant rematch mot fettot.

 • Patrick Jenkinson skrev:
  20 januari 2010 kl. 23:43

  @goldy

  Jag säger inte emot dig, men vill tillägga att Werdum iaf lyckats med TKO mot Gonzaga och Vera…

 • andreas skrev:
  21 januari 2010 kl. 00:04

  Duktig fighter som står sig rätt bra i ufc. Dock kommer fedor vinna denna rätt enkelt.

 • Rebel-Ape skrev:
  21 januari 2010 kl. 00:14

  Werdum stående? jag säger inte att han är usel, för det är som JeNk säger, han har TKO Gonzaga och Vera, men Fedor is something else och ska vi gå igenom hans trackrecords på TKO så kommer listan vara bra mycket länge o finare :I jag tror inte Werdum lyckas med så mkt, det blir en TKO första ronden, Sanna mina ord!

 • Farujah skrev:
  21 januari 2010 kl. 00:29

  Goldy, bättre grapplers? Werdum är ju en av världens bästa no-gi grapplers, dock är det ju skillnad på MMA och grappling. Denna match passar fedor utmärkt.

 • Farujah skrev:
  21 januari 2010 kl. 00:32

  Goldy en sak till, är lashley inte dopad? HHAHAHAHA DAGENS, han ser fan ut att vara uppfödd i ett laboratorium.

 • andreas skrev:
  21 januari 2010 kl. 01:00

  och snacka vi Alistair har väl werdum vunnit emot honom.

  Låt Bobby gå emot Barnett ( om han får tävla snart efter dopingavstängning) sen vinnaren emot Fedor.

 • jb skrev:
  21 januari 2010 kl. 07:24

  jag förstår inte hur werdum skulle kunna vinna denna ens i teorin. Fedor borde vinna inom 2 minuter allt annat än det är en skräll :)

 • Skurtbert skrev:
  21 januari 2010 kl. 08:40

  Har liksom slutat bry mig om Fedors matcher. För mig är det viktigt att känna någon slags relevans i matchningar. No 1 hw mot no ??? hw är helt enkelt inte intressant. Dock kommer jag kolla, var stort fan av honom tidigare!

 • Malevolent skrev:
  21 januari 2010 kl. 11:57

  Verduns TKO mot Gonzaga kom ju mest utav att Gonzaga fick slut på soppa. Verdun tog stryk hela första ronden men Gonzaga lyckades inte avsluta honom, och Gonzagas frekvent dåliga kondis avgjorde. Har inte sett matchen mot Vera, men Vera var ju inte känd för sin cardio när han gick matcher i tungvikt.

  Inte för att skriva ner Verdun då han är en bra fighter, men hans styrka är grappling och jag tycker inte man kan påstå att han har någon knockout power baserat på att han TKOar killar som inte orkar försvara sig.

 • dinho skrev:
  21 januari 2010 kl. 16:24

  varför hypar alla f3dor för? visst han har krossat det mesta i Hw i deras pride men han är väll fan endå inte oslagbar som alla här försoker påsta?

 • ludde skrev:
  21 januari 2010 kl. 16:41

  @ goldy
  Werdums senaste match var enligt mej en av de bästa matcherna iår

 • FeiZ skrev:
  21 januari 2010 kl. 16:43

  @ DinHo

  Nu gjorde du ju bort dig mer än ditt namn.

 • Klasse skrev:
  21 januari 2010 kl. 16:45

  Varför beter sig alla som Werdum är någon can? Fedor har väl bara mött kanske 3-4 bättre motståndare i sin karriär. Bara för att han inte har knockoutpower, vilket han troligen har om han träffar, är ju trots allt HW och den bästa NO-gi grapplern i världen. Bra matchup enligt mig.

 • AntonL skrev:
  21 januari 2010 kl. 17:30

  Nu är det två saker som gör denna match spännande, först och främst så sker matchen i bur. Det borde åtminstone gynna Werdum utifall matchen går ner på marken. Det andra är att Fedor möter nu en ordentlig grappler som kanske inte har samma kaliber som Nogueira, men Nogueira var till skillnad från Werdum ganska lätträffad person rent stående.

  Det jag tror Werdum måste träna på är stående biten, sker matchen dock i marken så har Werdum kanske en chans att låsa ut Fedor.

 • dinho skrev:
  21 januari 2010 kl. 19:06

  @feiZ

  du fattar väll själv att ingen är oslagbar och att fedor förmodligen kommer få spö inom en snar framtid om han inte slutar. om man ställer han mot lesnar,mir,cain,Jds,werdum eller overeem så tycker jag att alla dom har en chans mot fedor men visst han är ju bäst.. grejen är väll mera att Fedor bangar på UFC motstånd för att han är ryss

 • lars skrev:
  21 januari 2010 kl. 20:01

  Äntligen nån som fattar lite!! Bra sagt dinho

 • tojo skrev:
  21 januari 2010 kl. 22:25

  @dinho: ”Fedro bangar på UFC motstånd för att han är ryss”? Vad menar du?

 • miranda skrev:
  22 januari 2010 kl. 00:43

  @dinho
  fattar inte heller va du menar..

 • Jan skrev:
  22 januari 2010 kl. 09:38

  Jag tror mig se en koppling till ”Rocky 3″ där Ivan Drago vart spöad utav den amerikanska Rocky Balboa, något som har gjort ryssarna lite skakis för landet i väst.

  Kan dock ha missuppfattat något men här är mina bevis: http://www.youtube.com/watch?v=YxMbt3qYRSk

 • Farujah skrev:
  22 januari 2010 kl. 13:30

  Dinho sluta skäm ut dig, och naturligtvis kan fedor förlora vilken match som helst, ingen är oslagbar? Däremot är frågan man ska ställa sig hur stor sannolikheten är att han förlorar, vilket inte ser ut att hända inom den närmaste framtiden.

 • lars skrev:
  22 januari 2010 kl. 16:28

  Nej han vågar ju inte möta några riktiga motståndare.

 • ahs skrev:
  22 januari 2010 kl. 17:58

  @lars:hahaha..poäng för din kommentar ;)

 • Johannes skrev:
  23 januari 2010 kl. 10:04

  Jan:

  Underbar video rysningar:)
  Dock är det Rocky 4

Lämna kommentar!

Följ kommentarerna via RSS.

* Obligatoriska fält

MMABloggen har stöd för Gravatars. För att skaffa din egna Gravatar, registrera dig på http://www.gravatar.com.