Hem » UFC, UFC 110

Yxmördaren inte redo att möta Anderson Silva

7 januari 2010 kl.11:48 av Kemal Coskun | 18 kommentarer

Efter att Anderson Silva fick reda på att Wanderlei Silva bantar ner till 185 pounds blev de tidigare träningskompisarna osams. Antagligen såg Silva sig och bältet hotat av den före detta Pridemästaren. Han slipper hur som helst att oroa sig om det ett bra tag. Silva berättade nämligen under sin Q&A på MGM-kasinot att han inte har siktet inställt på att utmana spindeln.

”Jag pratar med Anderson Silva som var min vän länge, vi hade våra problem men vi har löst allt. Jag vill inte möta honom i dagsläget, han är mästaren och jag har en del att bevisa innan jag kan utmana honom. Jag ville möta Dan Henderson men han har lämnat. En match till mot Rich Franklin hade inte suttit fel. Våran första match var jämn, jag ansåg att jag själv vann och han ansåg det motsatta. Men alla utmanare är talangfulla så vem jag än möter kommer det att bli en bra match.”

Innan Wanderlei börjar tänka för långt framåt bör han koncentrera sig på sin nästa uppgift, nämligen Michael Bisping. En vinst mot engelsmannen ger honom ett rejält skutt i divisionrankingen vilket han i dagsläget verkligen behöver. Matchdatumet mot Bisping är den 20:e februari på UFC 110 i Australien.

18 kommentarer »

 • Johan skrev:
  7 januari 2010 kl. 12:09

  Det vore en otäckt intressant match dock!

 • Petter skrev:
  7 januari 2010 kl. 12:25

  Wanderlei skulle inte ha en chans. Han fajtas osmart och går rakt fram och vevar, precis en sån motståndare som Anderson är som bäst mot. Sen tycker jag att Wanderlei saknar killer instinct numera. Han verkar så nöjd och glad numera. Annat var det förr.

 • affe skrev:
  7 januari 2010 kl. 13:34

  @Petter

  är det fel att vara nöjd och glad? det är väl en bra sak, man behöver inte vara elak bara för att man är en mördare i buren. Tycker också att Wanderlei inte fightas på samma sätt som förr, var är hans thai-clinh? den har han inte användt så mycket i UFC.

 • Akira skrev:
  7 januari 2010 kl. 13:35

  Jag tycker verkligen om Wanderlei och hoppas att det går bra för honom, men snart kaaaanske det är dags att fundera på att dra sig tillbaka och istället inrikta sig på att träna folk på heltid.

 • Cipover skrev:
  7 januari 2010 kl. 13:54

  De flesta gillar väl Wand men man måste ju erkänna att han inte har långt kvar på karriären. 2-3 fighter till sen borde han lägga av.

 • affe skrev:
  7 januari 2010 kl. 13:58

  Ska faktiskt åka till Las Vegas och träna på hans gym om ungefär 1,5 år

 • Petter skrev:
  7 januari 2010 kl. 15:32

  Det är väl bra att han är nöjd. Han verkar snäll och jag gillar honom. Men han verkar inte hungrig längre och känns passé. Men du har rätt i att han inte mixar upp upp sitt game längre. Jag tror han har tagit för mkt stryk dessutom så han borde sluta.

 • äpplet skrev:
  7 januari 2010 kl. 16:42

  @Affe va kul och häftigt skulle också vela hoppas det går bra för dig=)

 • Greven skrev:
  7 januari 2010 kl. 17:35

  Några BRA fajter till hoppas jag att han kramar ur sin kropp. En enormt rolig krigare att se på, fruktansvärt tråkigt om han skulle avsluta karriären med förluster.

 • Håkan skrev:
  7 januari 2010 kl. 18:52

  Skulle Anderson Sivla känna sig hotad av Wanderlei ”The Snax Burglurar” Silva?

  Regnar det nerifrån oxå?

 • dinho skrev:
  7 januari 2010 kl. 19:03

  jag tror iaf att om wanderlei skulle gå mot silva så skulle han göra en del skada jämfört med dom tidigare contendersen

 • crille skrev:
  7 januari 2010 kl. 20:16

  Han använder inte sin thai clinch för han kan inte längre kontrollera sin motståndare i oktagonen på samma sätt som i en ring. Wand i ring är kung, wand i UFC bur funkar inte. Han får inte möjlihet att skära av vinklarna som i en ring på samma sätt i en UFC bur då den är enorm. Det är mkt lättare att springa undan mot en slugger som Wand i oktagonen.

  Dock håller jag med Petter, han börjar se rätt mätt ut. Vinnar han inte mot Bisping som har en stil som inte alls passar honom egentligen så borde han lägga ned. Bisping borde oavsett vara en mumsbit för en hungrig silva. Hoppas han släcker honom riktigt ordentligt. :)

 • affe skrev:
  7 januari 2010 kl. 22:02

  @äpplet
  Jag och min pappa bestämde att vi ska dit om ca 2 år. Vi valde Wandys gym först och främst för att de hade MMA för barn där (kollade BJ Penns gym också men de hade bara BJJ, o det tränar jag i sverige)och för att några killar från min klubb (nacka dojo) har varit där(Ralf Carneborn,som bloggar på fightplay och hans kompisar James och Tony) De videobloggade när de var, där klippen går att se på kimura.se.

 • Tobias skrev:
  8 januari 2010 kl. 15:17

  @affe MMA för barn(!) vilken ålder innebär det? Hur gammal är du?
  Barnträning inom MMA har fått mycket kritik men det är iofs när det matchar 7,8,9-åringar?

  Lycka till i varje fall!

 • affe skrev:
  8 januari 2010 kl. 22:44

  @Tobias
  Jag är 12 år.

 • Björn skrev:
  9 januari 2010 kl. 12:39

  Träna MMA vid 12 års ålder låter helt vansinnigt och otroligt korkat.

 • mma skrev:
  9 januari 2010 kl. 18:01

  Varför då? låter betydligt mer korkat att fälla en sådan kommentar. Liksom i andra idrotter tillämpas naturligtvis inte alla tekniker för någon som är tolv år gammal. men det är en väldigt bra träningsform även för de yngre anser jag. Kroppskontroll, motorik, kondition bland annat.. varför kan man träna boxning men inte MMA som ungdom/barn?

 • jonas skrev:
  10 januari 2010 kl. 15:29

  Min syterson har tränat mma i 1 år och är bara 8 år. Eftersom träningen inte går ut på att försöka knocka någon känns mma som perfekt träning för barn. Barn gillar ju att brottas och man tränar motoriken som fan

Lämna kommentar!

Följ kommentarerna via RSS.

* Obligatoriska fält

MMABloggen har stöd för Gravatars. För att skaffa din egna Gravatar, registrera dig på http://www.gravatar.com.